Op zondag 5 maart organiseert Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom in samenwerking met lokale organisatoren Volkan Tasdan en Kubilay Kaya een benefietconcert en dansmarathon ten behoeve van de slachtoffers.

Onder andere Naaz, Meral Polat en Bongloard zullen optreden.

De afgelopen weken hebben we gezien hoe Turkije en Syrië slachtoffer zijn geworden meerdere verwoestende aardbevingen. De nieuwsberichten en beelden van slachtoffers die onder het puin vandaan worden gehaald en hele steden die verwoest zijn staan op het netvlies gebrand. De slachtoffers in de getroffen gebieden hebben dringend hulp nodig, zoals medische zorg, eten en onderdak.

Dansmarathon en benefietconcert voor Turkije en Syrië

Zondagmiddag 5 maart vanaf 15.00 uur vindt er een dansmarathon plaats onder leiding van Volkan Tasdan met dansers van dansschool Marqeez. Daarnaast zijn er die middag zangoptredens door Soundhouse Academy.

In de avond heeft Kubilay Kaya een mooi muziekprogramma samengesteld. Vanaf 19.00 uur zijn er optredens van onder andere Naaz, Meral Polat, Bongloard, Nienke Dingemans, Tape Toy, Ciao Lucifer en Selin & Pelin Karar. Presentatie is in handen van Sinem Kavus. Alle artiesten doen belangeloos mee.

Samen voor Giro555

Om het bijzondere benefietconcert bij te wonen kan een ticket gekocht worden via www.gebouw-t.nl met de optie om extra te doneren. Voor de dansmarathon is de entree vrij en kan er vooraf en ter plaatse gedoneerd worden. Alle ticket- en donatie inkomsten worden gedoneerd aan Giro555. Zelfs een kleine donatie maakt al een groot verschil. Gebouw-T doneert de volledige horecawinst van die dag aan Giro555.