Direct na de Intocht en de Ellef Gebòòje Komende zaterdag 18 februari zal Prins Wannes d’n Derde samen met zijn Nar weer aankomen vanuit de Slikken van het Scheld in ’t Krabbegat.

Na een jaar van afwezigheid is ‘d’n Òòg’eid’ dan weer terug om voorop te gaan in de leut in het Krabbegat. Na de Intocht en de Ellef Gebòòje wordt d’n Òòg’eid vervolgens ieder jaar uitgebreid en leutig bijgepraat over het afgelopen jaar door de Gròòtste Boer in zijn ‘Pratje op ’t Biljart’. Dit jaar zal dat voor het eerst plaatsvinden in de foyer van theater de Maagd. Dit is openbaar en toegankelijk voor iedereen. De foyer van theater De Maagd is open vanaf 16:00 uur!

De zaterdag van de Intocht is een dag waar heel veel Krabben naar uitkijken. Na een jaar van afwezigheid zal Prins Wannes III samen met zijn Nar weer aankomen in het Krabbegat na een lange tocht over de golven van de leut vanaf het Slikpaleis. Na zijn aankomst bij het station en de Intocht naar de Grote Markt zal Prins Wannes d’n Derde voor de pui van het stadhuis uit handen van de burgermeester weer de stadssleutel in ontvangst nemen. Vier dagen lang zal Prins Wannes d’n Derde weer vooropgaan in de leut. Dan moet je uiteraard wel goed op de hoogte zijn van wat er allemaal gebeurd is in de stad. Dat spreek natuurlijk voor zich. Het wel en wee van de stad wordt dan ook sinds mensenheugenis met de Vastenavend op de dag van de Intocht op een buitengewoon bijzondere manier uitgelegd door de Gròòtste Boer in zijn Pratje op ’t Biljart. Als je naar de Bergse politiek kijkt dan weet je dat er alleen al op dat vlak genoeg te bespreken is. Daar raak je bijna niet over uitgesproken.

Direct na de Ellef Gebòòje zal Prins Wannes III met zijn adjudanten vertrekken naar de foyer van theater de Maagd waar dit jaar ’t Pratje op ’t Biljart voor het eerste in deze nieuwe setting zal plaatsvinden. Zoals reeds eerder gezegd, kan iedere Krab hierbij aanwezig zijn. ’t Pratje is namelijk openbaar en toegankelijk voor iedereen. Zo ben je meteen op de hoogte van wat er speelt in de stad om je goed voorbereid onder te dompelen in vier dagen van leut!

Pratje op ’t Biljart in fwajee van tejater de Maagd

Recht naar d’Intocht en d’Ellef Gebòòje Kommede zaterdag 18 febrewarie zal d’n Òòg’eid Prins Wannes d’n Derde same mè zijn Nar wir aankomme vanuit de Slikke van ’t Scheld in 't Krabbegat. Na ‘n jaar van afwezeg’eid is d’n Òòg’eid dan wir trug om voorop te gaan in de leut in ‘t Krabbegat. Na d’n Intocht en de Ellef Gebòòje wor d’n Oòg’eid vervolleges ellek jaar uitgebreid en leuteg bijgeprat over ’t afgelòòpe jaar deur de Gròòtste Boer in zijn ‘Pratje op ’t Biljart’. Dees jaar zal da vor ’t eerst plaatsvinde n’in de fwajee van tejater De Maagd. ’t Pratje op ‘t Biljart is opebaar en toegankelek vor iederéén. De fwajee van tejater De Maagd is vanaf 16:00 uur ope.

De zaterdag van de n’Intocht is ’n dag waar éél veul Krabbe nar ebbe n’uitgekeke. Na ’n jaar van afwezeg’eid zal Prins Wannes III same mè zijn Nar wir aankomme in ’t Krabbegat na ’n lange tocht over de golve van de leut vanaf ’t Slikpeleis. Na zijn aankomst bij ’t stesjon en de n’Intocht nar de Gròòte Mart zal d’n Òòg’eid vor de pui van ’t stad’uis uit ande van de burregemééster wir de stadssleutel in ontvangst magge neme.

Vier dage lang zal Prins Wannes III wir vooropgaan in de leut. Dan motte netuurlek wel goed op d’òògte zijn van watter ammaal gebeurd is in de stad, da sprik vaneiges. ’t Wel en wee van de stad wor dan ok sins mense’eugenis mette Vastenavend op de dag van de n’Intocht op ’n buitegewòòn bijzondere wijze uitgeleed deur de Gròòtste Boer in z’n Pratje op ’t Biljart. Agge allééneg al nar de Berregse polletiek kekt dan witte n’al datter genogt te bespreke n’is. Dèèr rakte bekant nie over uitgeprat. Bedéén na d’Ellef Gebòòje zal Prins Wannes III mè z’n adjedante vertrekke nar de fwajee van tejater De Maagd waar ’t pratje dees jaar vor ’t eerst op ‘n nuuwe plek zal plaatvinde. Zoas eerder gezeed, ken ierbij elleke Krab aanwezeg zijn bij ’t pratje, t’is ommes opebaar en toegankelek vor iederéén. Zo zijde bedéén op d’òògte van wa t’r speult in de stad en kende oeweige goed voorbereid onderdompele n’in vier dage van leut!