Goedheiligman brengt prima weer mee uit Spanje

Onder een stralend zonnetje stonden de kinderen met hun papa’s, mama’s, opa en oma’s te wachten aan de los wal van Bergen op Zoom om Sinterklaas en zijn Pieten te verwelkomen. Na zo’n lange tocht kwam de Pakjesboot 12 op tijd de haven binnenvaren. Eindelijk weer voet aan wal moet Sinterklaas gedacht hebben, nadat hij met een huppeltje en het aftellen van Roos en Zoekpiet van de loopplank afsprong. Na vele kinderen een hand gegeven te hebben en de Pieten ook vele tekeningen in ontvangst hebben genomen kon dan eindelijk een mooie tocht richting de Grote Markt beginnen. 

Een mooie tocht was het. Steltlopers, acrobaatpieten, muziekbandjes en de Pietenband en nog veel meer bekende Pieten daar we de komende weken een heel leuk feest mee gaan beleven. Eenmaal op het podium werd Sinterklaas welkom geheten door de Burgemeester Frank Petter en toegesproken met een flinke menigte aanwezige kinderen. Na nog wat leuke liedjes gezongen te hebben met de muziekpieten voor Sinterklaas, sprak Sinterklaas de woorden uit, “Jullie mogen allemaal je schoentje zetten vanavond”. Dit klonk als muziek in de oren van alle kinderen, dat hun gezichten nog stralender waren van een grote lach.

Willen jullie nog meer samen zijn met Sinterklaas en zijn Pieten kan dat natuurlijk. Kijk maar op de website van Stichting Sint Nicolaas van Bergen op Zoom:  https://www.sintboz.nl

 

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers