Rondleiding op Mattemburgh 

Op zondag 26 juni staan op buitenplaats Mattemburgh gidsen van Brabants Landschap voor u klaar om u rond te leiden door de tuinen van dit prachtige buitenverblijf. De gidsen zullen u vertellen over de geschiedenis, de bewoners en andere wetenswaardigheden van Mattemburgh.

Tevens zult u tijdens deze rondleiding de villa bezichtigen.

In de maanden juni en juli is ook de mogelijkheid om de ijskelder onder het theehuisje te bezichtigen. Vanaf half augustus is dat niet meer mogelijk omdat de vleermuizen “de baas” zijn in de kelder!

Dit buitenverblijf, ooit gesticht door de familie Cuypers en door de laatste telg van dit geslacht geschonken aan Brabants Landschap, behoort tot een van de vijf belangwekkendste historische stijltuinen van Nederland.

In het voorjaar van 2022 is de kleine expositie uitgebreid met nieuwe museumstukken van Marie-Louise Cuypers. Ook zijn nieuwe foto’s te bekijken van het leven op het landgoed.

 

Liefhebbers voor deze excursie, die door een deskundige gids van Brabants Landschap begeleid wordt, kunnen op 26 juni vanaf 13.30 uur bij de ingang aan de Beukendreef verzamelen, parkeerplaats P1. Uiterlijk 14.00 uur wordt er gestart. De rondleiding duurt ca. 2 uur.

De kosten bedragen €8,- per persoon, contant betalen bij de start. (beschermers €4,- per persoon. Maximaal 2 volwassenen, 2 kinderen en 2 introducees bij vertoon van uw jaarkaart)

Deze excursie is niet bedoeld voor groepen! Zij worden verzocht apart te reserveren.

 

Na afloop kunt u nog lekker nagenieten in de sfeervolle (verbouwde) Oranjerie of op het terras aan de Franse tuin of in de vernieuwde binnentuin.

Kijk ook eens op onze site www.brabantslandschap.nl of op www.orangeriemattemburgh.nl