Hebben jullie er ook zoveel zin in?

Hier alvast een leuk filmpje van Stichting Vastenavend:

  https://youtu.be/IRLQ4LH4jlo

Enne... Stichting Vastenavend presenteert een heuse taartactie

t Is weer voor d'n bakker!

Da zonge me vroeger, toen me 33 kerskes uit mochte blaze: zo w’ommenabij persies 44 jaar geleeje. Want de Berregse Vastenavend is jareg, en da viere me mè d'n taart. Mè gebak, kunde wel zegge! Speesjaal gesillekteerd deur fijnproefkeurmééster en zoetekoekslikker Steketee òògstpersòònlek…

En da d'echte Berregse 7×11 Vastenavend-Verjaarsgebak kunde kòòpe, vanaf 23 febrewarie tottemet 1 mèèrt, bij oew eigeste bakker:

• Bakkerij van Ravels (Zonneplein en De Zeeland)

• Bakker Groffen

• Boon’s Markt

• Ambachtsbakker van Oers (Antwerpsestraatweg en ’t Kompas)

Da wor smulle netuurlek, mar dá nie allééneg... Deur 'n verwerreme'd gebaar van die bakkers draagde d'r aan bij datte boere ok grates gebak kenne gaan bezurrege bij de mense die zellef nie nar de bakker kenne! Want fééste doede nie alléén, da doede same meej iederéén... Da breng d'ommes leve n'in de brouwerij!

De koekebakkers van de Boereploeg.

En hier nog meer nieuws van de Stichting over deze Vastenavend: "Vastenavend 2022: sober, klein, maar niet minder leutig":

Beste Krabbe, Nu onze overheid heeft besloten om het land weer wat meer van het slot te doen, ontstaan er voor de Vastenavendvierders ook meer mogelijkheden om ons geweldige feest vorm te geven. Ook wij als Stichting Vastenavend maken graag gebruik van deze mogelijkheden. De pandemie is echter nog niet voorbij, dus blijven we tot op zekere hoogte nog voorzichtig. Maar ook een wat compactere Vastenavend is nog steeds Vastenavend! D’r is wir leve n’in de brouwerij! Op zaterdag 26 februari om 15:11 uur zal Prins Wannes d’n Derde vanuit zijn Slikpaleis, samen met zijn Nar aankomen in ’t Krabbegat. Na een compacte Intocht via de gebruikelijke route hoopt Prins Wannes weer de stadssleutel overhandigd te krijgen van onze Burgemeester en zal de Gròòtste Boer de Ellef Gebòòje voorlezen. Vervolgens zal de Gròòtste Boer de Prins bijpraten over wat er zo allemaal gebeurd is in ’t Krabbegat het afgelopen jaar, tijdens het Pratje op ’t Biljart in Theater Den Enghel. Zondag om 11:11 uur start vanuit tv-studio Stoelemat de Leutmarathon, een zes uur durende tv-uitzending voor alle Krabben. Voor dit evenement kunnen enkel online een beperkt aantal kaarten worden gekocht. De kleine Krabbekes kunnen zich al voorbereiden op de Kindervastenavend. Deze begint online via www.kindervastenavend.nl en wordt afgerond met een kort spel op de Grote Markt op maandag om 14:22 uur. Aansluitend dweilt de Prins met de Krabbekes deur de straten van ’t Krabbegat. Op dinsdag is er de mogelijkheid om Prins Wannes d’n Derde te feliciteren met het 77-jarig bestaan van de naoorlogse Vastenavend. We doen dit in de vorm van een stoetje, waarbij de Prins een defilé afneemt. Aansluitend zal de Plechtige Sluiting plaatsvinden in de Stoelemat. Hiervoor zullen enkel online een beperkt aantal kaarten gekocht kunnen worden, maar de Sluiting zal eenmalig ook live uitgezonden worden, zodat alle Krabben dit mee kunnen maken. Tot slot zal zoals gebruikelijk de Kraai rond 23:45 uur weer vallen, waarmee de Vastenavend van 2022 ten einde komt. Door de korte voorbereidingstijd wordt met man en macht aan het gehele programma nog gewerkt. Hou dus onze gebruikelijke kanalen in de gaten

 

Wij van BoZinBeeld.nl / VastenavendinBeeld.nl / BrabantseWalinBeeld.nl zeggen: Laten we er met zijn allen een hele leuke Vastenavend van maken.

Agge mar leut et