De kogel is door de kerk, twee kogels zelfs.

Ten eerste weet ik waar ik mijn verjaardagsfeestje ga houden: dat wordt Theater Den Enghel in Bergen op Zoom.

Ten tweede heb ik een definitieve keuze gemaakt voor het goede doel dat ik wil dienen met een veiling: De Vastenavend Akkedeemie!

Zondag 27 maart aanstaande blaas ik zestig (ja 60!) kaarsjes uit. Een heuglijk feit dat natuurlijk gevierd moet worden. Ik mag van de familie Nuijten daarvoor Theater Den Enghel gebruiken, een prachtige en ruime locatie natuurlijk.

Zestig jaartjes is best wel speciaal vind ik. Daarom ga ik een paar aparte dingen doen. Als eerste zal ik mijn vierde bundel gedichten / foto’s presenteren met de naam “Droomdicht”. 😉 ik heb de “subtiele” subtitel “50 + 10 hoofdwoelende momenten in strijd met Vaak” bedacht. Ik ben erg trots dat ik dit avontuur weer met mijn vaste uitgever Boekenindustrie mag beleven. Zij hebben echt weer een prachtige cover gemaakt. 

Vaak heb ik al gedichten op Facebook gepost. Daar plaats ik altijd wel een afbeelding bij. Voor deze speciale middag heb ik die afbeeldingen op een speciale manier bewerkt en heb de combinatie van gedicht en afbeelding vorm gegeven als een soort kunstdruk. Veertig (40) van deze kunstdrukken zal ik op deze middag exposeren; ja dus, een heuse expositie van mijn gedichten / foto’s, hoe tof is dat?  Trouwens, zo’n 16 kunstdrukken hebben als thema Vastenavend!! 

Het is mijn bedoeling om al deze kunstdrukken te veilen, waarbij de opbrengst naar het goede doel gaat. Als rechtgeaarde Bergenaar en geboren Krab doet het me pijn om te zien hoe de Bergse Cultuur en ook de Vastenavend in het verdomhoekje dreigen te geraken als de politiek de scepter zou zwaaien. Daarom heb ik ook, in overleg met Stichting Vastenavend, in deze sector mijn goede doel gezocht en gevonden: “De Berregse Vastenavend Akkedeemie”

Hier ligt ons DNA, ons geboorterecht en onze Bergse identiteit. De Bergse Akkedeemie verdient dan ook onze steun om het voortbestaan van al ons plezier, onze tradities en onze passie en beleving te garanderen. 

Om de veiling nog wat “op te waarderen” heb ik besloten mijn Zaddoek hesje niet in de wilgen te hangen, maar om deze ook te veilen voor het goede doel. Dit speciaal van Bergse zaddoeken op maatgemaakte hesje wordt ook getooid met echte zilveren krabben knopen. Toon de Klerk, edelsmit, heeft deze destijds speciaal voor duo Zaddoek ontworpen en gesmeed. Dit hesje is dus echt uniek, het is nu al een “kelekturs aaitumm” dat een echte Vastenavend verzamelaar absoluut in de collectie zou willen.

Uhmmm… de  veilingmééster van deze middag is Henk Witjes, een betere kun je niet hebben om het publiek op gang te brengen, de buidels te doen loskloppen en het “entoesjasme óóg te late spéére.

Zondagmiddag 27 maart 2022 wordt dus echt een middag waar ik nu al enorm naar uit kijk.

Ik hoop jullie ook allemaal.

27 maart 2022 – Verjaardagsfeestje Sonn Franken

Locatie: Theater Den Enghel Bergen op Zoom

Aanvang: Entree vanaf 14:00 uur

Programma:

- Feestje + expositie

- Presentatie nieuwe bundel

- Veiling t.b.v. het goede doel

- Feestje

 

Hier onder de kunstdrukken die geveild zullen worden, maak alvast je keuze waar je op wilt bieden 😉