Bergen op Zoom – Bergse schrijver presenteert 14e publicatie

 

‘Erg goed nieuws. Op zaterdagmiddag 27 november presenteer ik mijn nieuwste boek: “De avonturen van Drieste Dirk, in het Bergs kwartier”.  Om 15:30 uur is de inloop bij Café De Saeck aan de Korte Bosstraat 1 te Bergen op Zoom. Een gezellig café, van Lieve en Herman, dat past bij het gezellige karakter van het boek. Hopelijk staan de corona maatregelen dit mooie moment toe,’ zo vertelt Sonn Franken. 

Het is alweer de 14e publicatie van deze Bergse auteur, dat ook nu uitgegeven wordt door Uitgeverij BoekenIndustrie.

 

Duik terug in begin jaren ’70 en herbeschouw je jeugd door de ogen van een jonge tiener, terwijl hij zijn avonturen beleeft in de wijken ’t Fort, De Zeekant en De Jordaan te Bergen op Zoom. Het is een spannend jeugdboek geworden dat niet alleen interessant is voor oud-bewoners van vernoemde wijken, maar het biedt eigenlijk iedereen een tijdsvenster op het verleden. De hedendaagse jeugd kan van tijdloze avonturen genieten, terwijl ze tevens kan beleven hoe rijk men kon zijn in alle armoede. 

 

Het boek kost slechts 14,95 € en je kunt op deze zaterdagmiddag een gesigneerd exemplaar bemachtigen. Een leuk cadeau voor Sinterklaas of onder de kerstboom 😉 

 

Het boek is ook te bestellen via de volgende link:

https://boekenindustrie.nl/product/drieste-dirk/ 

 

Vanaf 27 november in elke boekenzaak of website in België en Nederland.

 

Dit is wat de Vlaamse schrijver Marc Kerkhofs over dit boek te vertellen had:

 

Ha Sonn,

Heb door ‘drieste Dirk’ gebladerd, puur als ‘lezer’. De setting, de schelmenstreken, de guitige naïviteit enerzijds en ongecompliceerde boerenwijsheid van de knapen anderzijds … het is een puike, sfeervolle, van melancholie doortrokken onderdompeling in een tijd dat een huistelefoon nog een ver-van-mijn-bed wonder was. Een tijd dat we ’s nachts opstonden om Muhammed Ali te zien boksen, de Amerikanen op de maan te zien landen. Een tijd dat appels pikken echt wel lucratiever was dan het huidige Pokemons vangen … ach. Het gebezigde dialect zorgt voor een voortdurende glimlach, ook veur ‘n belleg. Drieste Dirk is een schelmen-, of misschien beter, een deugnietenroman die baadt in een sfeer van onschuld en kinderlijke opwinding, een herinnering met een gouden randje voor zij wier ‘productiejaar’ zich bevindt ergens tussen de jaren ’55 en ’65 van de vorige eeuw. Voor de jongere generatie is het puur een tijdscapsule, een tijd die men zich vandaag als teenager niet kan voorstellen. Geen internet?! Geen mobiel?! En toch, we misten niéts. 

Je boek is geschiedenis en amusement in één. Zichem had zijn ‘Witte’, Bergen op Zoom heeft zijn ‘drieste Dirk’.

 

Groeten maat

 

Marc 

 

Over Sonn Franken

 

Sonn werd op 27 maart 1962 geboren in de Rijnlaan te Bergen op Zoom. Hij woont en werkt nog steeds in deze stad.

In 2013 verscheen zijn eerste boek, een fantasy boek met de titel “De Oversteek”, waarna er nog diverse boeken en gedichtenbundels van zijn hand verschenen. Daarnaast belandden er ruim 50 gedichten en korte verhalen in nationale en internationale bundels en magazines.

Zijn oorlogsroman “In de schaduw van de waarheid” is inmiddels door Prinses Margriet in ontvangst genomen en is december 2020 officieel op de Duitse markt verschenen.

Zijn thrillers “Dossier Doel” en “Dossier Europa” zorgden voor de nodige “reuring” binnen en buiten onze grenzen, waarbij zelfs de filmindustrie belangstelling toonde.

 

“De avonturen van Drieste Dirk” is zijn 14e publicatie. Hiermee lanceert de schrijver een boek dat teruggrijpt op een stuk Bergse historie en tevens een stuk uit zijn eigen verleden.