De allereerste BuurtNatuur actiedag “Vergroen je wijk” gaat op woendag 24 november van start in Tuinwijk. 

Het doel van het project is om de buurt klimaatbestendiger te maken. Het klimaat verandert, daardoor zijn er steeds meer periodes van hitte, droogte en extreme regenbuien.  Daarom worden er in Tuinwijk zo veel mogelijk tegels vervangen voor groen. Planten zorgen voor verkoeling en houden  regenwater vast. En wie woont er nu niet liever in een groenere, schonere omgeving?

 

Van 11:30 – 14:30 uur staat er op het grasveld bij basisschool Marco Polo een groene informatiemarkt. Hier staan kraampjes met informatie over het klimaatbestendig maken van een tuin. Hoveniers en studenten van Curio geven informatie over planten, opvang van regenwater, groene daken en waterdoorlatende verharding. Er is informatie over de aanleg van geveltuinen en inwoners kunnen zich opgeven en meedenken over het vergroenen van de wijk. 

 

Inwoners van Tuinwijk kunnen op de markt een tegel inleveren en ontvangen een zak bloembollen of een plant.

Een optie is ook om een geveltuintje aan te leggen of perkjes rondom de bomen in de straat te vergroenen. En kan die ene buurman of -vrouw, die niet zo goed ter been is, geholpen worden of verrast met een mooie plant. 

 

Woon je niet in Tuinwijk en wil je ook aan de slag met de buren? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of kijk op www.natuurpodium.nl