Langste vastenavend in de maak

Door vier bekende mannen van de Stichting Vastenavend namelijk: Kees Theunisse, Bas van Oevelen, Jeroen van Wijk en Louis de Kock werden wij welkom geheten en voorzien van een uitleg over de komende vastenavend 2022.   

Het belooft een vastenavend te worden dat zijn weerga niet kent. Het 7 x 11 jubileum zal niet zoals de bekende dagen zijn waar we met de armen omhoog kunnen staan, maar ook met extra leuke evenementen worden uitgebreid. Voorzitter Bas van Oevelen beloofde ons dat het niet de grootste mar ook zeker de langste vastenavend zal worden die we ooit mee gemaakt hebben. En hij hoopte ook dat het een vastenavend zonder belemmeringen wordt gezien de corona die regelmatig wel eens wat roet in het eten gooit.

Het startschot is afgelopen donderdag met 11-11 al gegeven. En kijkende naar het Neuzebal zal deze niet op de zaterdag gehouden worden maar de vrijdag 4 februari voorafgaande. Verder worden alle weekenden ingedeeld met leutige evenementen voor jong en oud. Om een tipje van de sluier op te lichten zei organisator Jeroen van Wijk houden we op 5 februari  een werelds leut congres met gezelschappen uit Brabant en België op diverse plekken in de binnenstad met een stoet der zotheid. En omdat Spuit 11 zijn 9 x 11 bestaan viert komt er een confetti spektakel op zondag 13 februari met extreem veel confetti en een defilé met leeftijd genoten van de oude T-Ford.

Bij het vallen van de kraai op de dinsdagavond krijgen de Krabben nog een prachtig modern klank en lichtspel te aanschouwen als afsluiting van het 77 jarig jubileum.

Aanvullend op het veldteken wordt er ook nog een speciale broche uitgegeven en komt er een speciaal katern in de vastenavendkrant mee waar weer een terugblik in zit van de afgelopen 11 jaar. En het vastenavend liedje komt deze keer niet alleen op een Ceedee uit maar ook op een ouderwets vinyl singeltje. Nog deze maand start er de verkoop van een speciale jubileum penning.

Wanneer en hoe, blijf BoZinBeeld volgen want Stichting Vastenvend houd ons en u als Krab op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ook het programma voor de vastenavend 2022 is bijgevoegd, dan kan je je agenda vullen om geen evenement te missen.

Foto's en tekst Bastin van Elzakkers