Zaterdagmiddag 2 oktober presenteert de Bergse schrijver Henk Witjes zijn nieuwe roman ‘Het ontkende principe’.

Het wordt een dynamisch gebeuren met een hoog entertainmentgehalte. Naast een serieuze belichting van de inhoud van het boek is er veel ruimte voor humor.  Voor veel mensen heeft de literaire wereld een stoffig imago. Dat stof wordt deze middag met glans weggepoetst.  Een middag vol verrassende wendingen met medewerking van de Vlaamse schrijver Marc Kerkhofs en zijn Bergse collega Sonn Franken.

Henk is zeer enthousiast over zijn nieuw schrijfsel. 

De veelzeggende cover heeft bij veel mensen nieuwsgierigheid opgewekt. Henk  zegt er zelf het volgende over: ‘In maart 2017 bracht ik mijn debuutroman uit. ‘De idealisten.’  In het boek acteren personen met idealen, die vaak voortkomen uit denkpatronen waarin redeneren, schuldgevoelens, opgelegde patronen, frustraties, trauma’s een rol kunnen spelen. Al schrijvende aan dit boek ‘Het ontkende principe’ kwam ik geleidelijk aan tot de conclusie dat dit boek dieper ingaat op het bovengenoemde thema. Wat gebeurt er in de wereld als iedereen meer gaat leven vanuit zijn hart zonder angsten, vooroordelen en ego gedrag? Staat onze aarde aan de vooravond van een grote ramp?  Of slaan we de handen ineen en luisteren we naar de noodkreet van onze mooie planeet?

Het is een bewogen verhaal geworden over het leven, op zoek naar transformatie  waarin passie, gedrevenheid, niet aflatende liefde, zoeken naar balans, terreur,  onzekerheid, machtsdrift  zich manifesteren. Maar ook een verhaal waarin lichtvoetige humor niet ontbreekt.’

De presentatie van zijn vorige boek ‘Kruiend ijs’ heeft vanwege Corona nooit doorgang kunnen vinden. Nu het weer kan, een echte aanrader voor de zaterdagmiddag.

Entree: gratis.  Inloop: 15.00 u. Start programma: 15.30 u.

U kunt zich aanmelden op het mailadres van de schrijver: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of een app sturen naar 0641412017.