Proud to be a farmer,

dat was de boodschap die je overal wel kon zien. De Woensdrechtse Boerendag ging weliswaar in dit corona jaar 2021 in afgeslankte vorm door, maar de trots was er niet minder om.

Geen horeca, geen live muziek, dat waren de regels die waren afgesproken tussen organisatie en de gemeente Woensdrecht. Ook hier deden de Covid-19 maatregelen zich gelden. Toch is Stichting Boerendag Woensdrecht er in geslaagd om voor een bijzonder weekend te zorgen. Met een stoet van ruim 80 tractoren zorgde de zaterdag al voor heel wat kijkers. Een aantal er van waren ook op de zondag op het terrein aan de Reimerswaalweg aanwezig.

De zondag stond volgens traditie voor de beleving van het boerenleven. Met name de kinderen hadden zichtbaar plezier met het kennis maken met alle dieren, de hooibalenberg en bij voorbeeld het "vloerkleedrijden". Een soort vloerkleed werd voortgetrokken door twee prachtige trekpaarden en de kleintjes hadden zichtbaar plezier. Dat hadden ook de kleintjes die op een tractor mochten zitten en zich zo een echte boer waanden.

Bij de entree van het terrein werd eenieder gevraagd om de anderhalve meter afstand te respecteren en de pijlen te volgen. Zo werd het publiek het terrein rondgeleid zonder ophopingen van het publiek. Woensdrechtse Boerendag 2021 was "kariger" dan vorige edities, maar de trots en de passie van de deelnemende boeren was er niet minder om.