Op zaterdag 18 september 2021 wordt Bergen op Zicht voor de vierde keer georganiseerd door Stichting Bergen op Zicht in samenwerking met Rotaryclubs Bergen op Zoom-Centrum en Bergen op Zoom-Noord.

Op dit moment gelden er nog steeds beperkende maatregelen, maar de organisatie heeft goede hoop dat Bergen op Zicht in september zal kunnen plaatsvinden.

 

Het doel van Bergen op Zicht is om het mogelijk te maken elkaar te ontmoeten en te laten zien wat wij in de Bergse samenleving allemaal doen in onze vrije tijd, vanuit ons hart. Zeker nu we aan het einde gaan komen van de Covid-19 pandemie is het een uitgelezen kans om de activiteiten van verenigingen en organisaties weer op te starten en nieuwe vrijwilligers te werven.

 

Samen muziek maken, sporten, zorg verlenen, de maatschappij versterken en mensen dichter bij elkaar brengen. Het is een dag om te laten zien dat we veel doen zonder dat daar iets anders tegenover hoeft te staan. Het enige waar het om gaat is het beleven van plezier en het krijgen van voldoening.

 

De aanmeldingen lopen inmiddels vlot binnen en op dit moment hebben tegen de 50 organisaties opgegeven mee te willen doen. Tijdens de vorige editie van Bergen op Zicht in 2018 waren er maar liefst 94 deelnemers die verspreid stonden over 76 kramen, 22 demonstratieplekken en 2 podia. Onder de deelnemers bevonden zich sportverenigingen, zorginstellingen, culturele organisaties, scouting, hobbyclubs, muziekgroepen, brandweer, ambulancedienst, scholen, goede doelen en nog veel meer organisaties. Ons streven is om ook in 2021 dit aantal weer te bereiken. Doet ook uw vereniging of club mee? 

 

Voor deelname worden geen kosten in rekening gebracht. Faciliteiten zoals (markt)kramen voor presentaties, stroomaansluitingen en podia met geluidsvoorziening worden door de Stichting Bergen op Zicht gratis aangeboden. Een deelnemende groep krijgt een kraam voor z’n presentatie maar de kosten voor inrichting van die kraam zijn voor eigen rekening. Tussen de kramen zijn er desgewenst open ruimtes en enkele podia die gebruikt kunnen worden voor presentaties.

 

Het evenement wordt op zaterdag 18 september a.s. gehouden van 12.00-17.00 uur en vindt plaats in de binnenstad, langs het traject: Grote Markt, Fortuinstraat, het terrein van het Markiezenhof, Hofstraat, Sint Catharinaplein en Kremerstraat.

 

Heeft u zich nog niet aangemeld, doe dat dan nu zo snel mogelijk. Dan wordt ook Bergen op Zicht in 2021 weer een groot succes!!!! Aanmelding voor het evenement doet u door het inschrijfformulier digitaal in te vullen op de website: www.bergenopzicht.nl . Aanmelden kan tot uiterlijk 1 juli 2021. Rond die tijd hopen we ook te weten hoe de stand van zaken is rond de Covid-19 maatregelen en of het evenement definitief kan doorgaan.