Het 10-jarig jubileum van BoZinBeeld.nl viel in 2020.

We hadden dit groots willen vieren. We hebben enkele jaren hard gewerkt met een heel team om een jubileumboek uit te geven. Een jubileumboek met al die avonturen die we in de afgelopen 10 jaren mochten beleven, al die evenementen die we bezocht hebben, al die mooie verhalen die we mochten optekenen en hoe we samen ontdekt hebben hoe rijk de stad Bergen op Zoom is aan talenten, aan kunst- & cultuuruitingen. Hoe we barsten van de vrijwilligers die onze stad naar een zeldzaam hoog niveau tillen. Daarbij hebben we altijd één belangrijke basisgrondregel gesteld; Breng positief, onderhoudend en informatief nieuws! De tabloid-achtige "zeurverhalen" die ons aangeboden werden, lieten we links liggen. Natuurlijk plaatsten we hier en daar wel een kritische kanttekening, zeker als het om het bestuur van onze stad gaat. Maar daar ligt ook een taak voor de media, altijd kritisch te kijken naar het democratisch proces. Wat erg leuk is dat inmiddels ons ook persberichten van buiten de stad worden aangeboden, van landelijke organisaties maar ook van bij voorbeeld de Provincie Noord-Brabant.

Corona

!0 jaar al weer, een mijlpaal die we absoluut wilden vieren. En toen kwam Corona. Een pandemie die ons nu al een jaar in de greep houdt. Een jaar dat zeker de bedrijven om ons heen in de problemen brengt. We hadden sponsors willen werven voor ons jubileumboek. Het zou immers een pittig formaat boek worden, wilden we die tien jaren vangen. Wilden we ook al die interviews met Bergenaren een plaatsje geven, zoals die met Burgemeester Petter. Om het boek betaalbaar te houden voor onze lezers, moesten we een deel van de kosten financieren met sponsorgelden. Maar hoe kun je op dit moment, in deze moeilijke omstandigheden, nu geld vragen aan het bedrijfsleven? Ze hebben het al zo zwaar en dus draaiden we het om,'we boden hen gratis ons platform aan. En dat doen we voor 2021 nog een keer. Als zij aandacht willen voor hun zaak, voor hun acties, ja een stukje reclame, dan bieden wij ons platform gratis aan. Wij zullen zeker geen kosten in rekening brengen, nee wij brengen in deze barre tijden hun boodschap graag in beeld.

Groei

Het is dan ook, dat we besloten hebben dat we ons jubileumfeest verplaatst hebben naar 2022. In dat jaar bestaan we al weer dan 12.5 jaar, brengen we al die jaren al van alles uit de regio in beeld. We hopen dat het Covid-19 virus dan grotendeels bedwongen is. Dat we onze vrijheden weer terug krijgen en dat we weer samen mogen genieten, zoals van een evenement of datum om ons jubileum te vieren. Ons team is er klaar voor. Want achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het jubileumboek dat al vorm krijgt. Een team dat zich ook aan het richten is op de toekomst. Immers, BoZinBeeld.nl is aan het groeien. Al in 2017 hadden we ruim 17.000.000 hits. En hedentendage wordt één enkel artikel soms wel meer dan 5.000 keer gelezen.

We merken steeds meer dat ons nieuws regionaal wordt, Steenbergen, de gemeente Woensdrecht, ja zelfs het eiland Tholen heeft veel te berichten. Het is dan ook alleen maar logisch dat wij de stap maken om De Brabantse Wal als doelgebied te kiezen. Dat zullen jullie als lezer straks ook merken aan de opbouw en uitstraling van de nieuwe site. Juist ja een nieuwe site: www.brabantsewalinbeeld.nl want achter de schermen wordt op dit moment keihard gewerkt aan een hagelnieuwe site, volgens de nieuwste technologieën. Michel Bogaers, in samenwerking met zijn vader Walther Bogaers, heeft dit project onder handen. En we naderen al snel de fase waarin we de eerste testactiviteiten kunnen aanvangen. 

Nieuwe Structuur

De site heeft straks als doelgebied de gehele Brabantse Wal, zijnde de gemeenten Steenbergen, Tholen, Bergen op Zoom en Woensdrecht. Ieder van die gemeeenten zal straks zijn eigen plaats krijgen met nieuws en verslagen van allerlei evenementen en hun agenda. Daarnaast willen we zogenaamde aandachtsgebieden meer in het zonnetje stellen. We zullen daarbij informatieve artikelen plaatsen, interviews met individuen en organisaties. Kortom, we willen deze extra onder de aandacht brengen. Denk dan daarbij aan:

 • Kunst & Cultuur
 • Vastenavend / Carnaval
 • Schrijvers & Boeken
 • Muziek
 • Fotografie
 • Vehikels: Auto's, motoren en brommers
 • De regio in beeld; verhalen en foto's van de Brabantse Wal
 • Diverse Bloggers

Uitbreiding team

 • De hoofdredactie bestaat uit Bastin van Elzakkers en Sonn Franken
 • Voor de journalistiek en de foto's zorgen Tineke van Loon, Dick Vermaas, Bastin van Elzakkers en Sonn Franken, incidenteel toegevoegd met Henk Franken.
 • Redactionele en administratieve werkzaamheden worden verzorgd door Grada Franken en Monique Boden.
 • De inhoudsartikelen qua themagebieden worden verzorgd door Bastin van Elzakkers, Marc Kerkhofs, Henk Witjes en Sonn Franken
 • Als het gaat om het jubileumboek, daar werkt behalve boven vernoemden ook Frank van Es aan mee. 

Evenementen

BrabantseWalinBeeld zal zich straks ook actief gaan bezig houden met het (mede)organiseren van evenementen, dan wel haar medewerking hier aan verlenen. We starten dit jaar al, in samenwerking met Theater Den Enghel, met de organisatie van het Bergs Cultuur Festival. Deze derde editie zal, zoals nu gepland, op zaterdag 2 oktober 2021 plaats vinden in Theater Den Enghel op de Grote Markt te Bergen op Zoom. Marc Kerkhofs, Henk Witjes en Sonn Franken zijn nu al met de opzet en het draaiboek bezig. Binnenkort zullen deelnemers aangeschreven worden. Ook staat er een Bergs Boekenfestival op stapel. 

Op deze wijze willen we nadrukkelijk meehelpen om onze regio bruisend te houden, nu overheden het druk hebben met het overeind houden van hun financiële huisjes. Daarom ook, willen we alle initiatieven in onze regio een warm hart toedragen en ondersteunen waar we kunnen. 

 

En verder

Zoals jullie zien, hebben we grootse plannen. Natuurlijk blijven al de oude verhalen behouden, alles blijft online. Zo kun je lekker bladeren door onze site, kun je nog een keer genieten van al die mooie en leuke foto's. Tijdens een inventarisatie kwam ik er achter dat er al meer dan 143.000 foto's op mijn pc stonden. Maar we gaan gericht op zoek naar nieuwe verhalen. We willen de Brabantse Wal op de kaart zetten, onze steden en dorpen laten schitteren zoals ze verdienen. Waar er steeds meer aandacht verschuift van lokaal nieuws naar landelijk en zelfs internationaal nieuws, willen wij juist onze eigen regio een plaats geven; in Woord en Beeld, zoals ons motto is. Daarmee willen wij groeien tot een portaal, als je iets wilt weten over de Brabantse Wal, als je wilt lezen wat je te wachten staat aan evenementen, of die mooie momenten terug wilt beleven, dan kom je straks vanzelf terecht bij www.brabantsewalinbeeld.nl DE site van onze eigen regio.

In de nabije toekomst zijn we nog op zoek naar journalist/fotografen uit de gemeenten Steenbergen, Tholen en Woensdrecht. Op die manier kunnen we ook die delen van de Brabantse Wal nog beter bedienen.

Namens het team wensen wij iedereen een goede gezondheid, blijf alert voor het Covid-virus en hopelijk zien we elkaar spoedig weer met een geheven glas.

Sonn Franken