Binnenkort wordt bij RKSV Halsteren Green Boarding geplaatst en in gebruik genomen. 

 

De Green Boarding is een nieuw boarding-concept. Deze boarding kent multifunctionele toepassingen: communicatie, zonne-energie en luchtzuivering. Door middel van een draaisysteem kan het meest renderende paneel worden voorgezet. Communicatie tijdens de wedstrijden en zonne-energie op de andere momenten. De luchtzuiveringszijde (NOx) werkt continu in de omgeving van de Green Boarding. 

 

Naast deze panelen komt de Green Boarding met een groot UEFA goedgekeurd LED-scherm waarop lokale adverteerders flexibel kunnen adverteren. Daarnaast wordt het Led-scherm ook onderdeel van een netwerk van maar liefst 100 grote amateur voetbalverenigingen in Nederland. Hierdoor wordt de boarding ook voor nationale adverteerders interessant. 

 

Zo uniek als de techniek is ook het achterliggende financiële model. De advertentieopbrengsten van de Green Boarding worden namelijk gebruikt om de betreffende voetbalclubs te verduurzamen. Vaste zonnepanelen en vele andere verduurzamingsmaatregelen kunnen hiermee worden gefinancierd. Het streven is om binnen 5 jaar al deze clubs naar “0” op de energiebegroting te brengen.