Tebbens Modehuis in de Steenbergsestraat bestaat dit jaar 75 jaar. Eigenaresse Carola Tebbens kwam hier per toeval achter.

Deze tekst werd aangeleverd door Irma van Schaijk

,,Drie jaar geleden stierf mijn man Jacques”, vertelt Carola. ,,Hij was een echte verzamelaar, dus we hadden nogal wat spullen staan. In de coronacrisis, toen het heel rustig was in de winkel, besloot ik eens op te gaan ruimen.” Daarbij kwam ze een document tegen uit 1978, waarschijnlijk de datum dat Tebbens bruidsmode ging verkopen. Op het document is te lezen, dat Tebbens op 1 januari 1945 is opgericht. ,,Dat wist ik helemaal niet”, lacht Carola. ,,Ik dacht altijd dat het in 1949 was begonnen, het jaar dat Jacques is geboren.”

Ze besloot er meteen een feestjaar van te maken. ,,Eerst heb ik gewacht tot er wat meer leven in de binnenstad zat, een paar maanden geleden voelde niemand zich feestelijk. Maar nu kan het wel weer.” De hele maand juli houdt ze kortingsactie: bij 100,- euro aankoop 25,- korting, bij 200,- 50,- korting en bij 300,- 75,- korting. ,,We zullen dan ook hapjes en drankjes in de winkel hebben. Echt een feestje.” 

Uit de verhalen weet Carola dat haar schoonvader Rudolf de zaak runde met zijn vier broers. Rudolf was de vertegenwoordiger en ging de baan op. Het begon als kleermakerij, later kwam daar de verhuur van gelegenheidskleding bij en de verkoop van bruidsmode. Hoewel je bij Tebbens al ruim tien jaar geen bruidsjurk meer vindt, blijft de winkel bij Bergenaren bekend staan als Tebbens Bruidsmode. ,,Ach, dat vind ik niet zo echt”, zegt Carola. ,,Wat ik wel jammer vindt, is dat veel mensen denken dat wij alleen klassieke mode verkopen. Maar de tachtiger van nu is ook een stuk moderner dan twintig jaar geleden. Bovendien verkopen we nu veel meer mode voor vrouwen van alle leeftijden. Ook jong en modern.”