Zondag 23 februari brengt het vlaamse pianoduo Symbiosis hun nieuwe programma “Sonata of a day” tijdens een exclusief pianorecital in d’Engelenburgh in Fijnaart.

Word wakker met Grieg en ga slapen met Brahms, van Morgenstimmung tot Berceuse en alles er tussen in.

Elisabeth Crommelynck en Sander Meersmans zijn twee jonge pianisten die elkaar leerden kennen in het conservatorium van Antwerpen. Ze behaalden er beiden hun masterdiploma met grote onderscheiding in de klas van Levente Kende en Heidi Hendrickx. Hun hechte vriendschap en gedeelde passie voor vierhandige pianomuziek bracht hen samen tot ‘Pianoduo Symbiosis’. 

Sinds 2016 leggen zij zich vol overgave toe op het pianoduorepertoire, en dat resulteerde in een reeks concerten in België en Nederland. Afzonderlijk traden beide pianisten al op in Frankrijk, Duitsland, Engeland, Hongarije en Italië. Zij werden meermaals finalist en laureaat in nationale en internationale wedstrijden.

Naast hun activiteiten op het podium zijn beide pianisten ook verbonden aan de Antwerpse Academies: Elisabeth geeft pianoles en initiatie in Deurne en Sander is leraar piano en ‘piano-atelier’ in Borgerhout.

Al eerder gaven ze een succesvol concert in d’Engelenburgh. Op 23 februari spelen zij ‘Sonata of a day’: word wakker met Grieg en ga slapen met Brahms, van Morgenstimmung tot Berceuse en alles er tussen in. Bij elk muziekstuk wordt iets verteld over de componist, de compositie of iets verrassends. 

Na afloop is er een ‘ontmoet en groet’moment met de musici.

 

reserveren

Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) begint om 14.15 uur. De toegang bedraagt € 14,- inclusief koffie met taart. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.