Vanaf vrijdag 7 februari t/m zondag 1 maart is in de Bibliotheek ’t Markiezaat aan de Kortemeestraat 17 de expositie “Tentoongespreid” te bewonderen.

Deze keer in de zogenaamde “verhalen” kamer oftewel de oude ingang van de Bibliotheek. Er hangen méér dan 22 ontwerpen waarvan 3 prachtige maquettes en 1 interactieve installatie. Ontwerpen van (jeugd) bouwgroepen, wagens A & B, en zelfs een Dweilorkest worden getoond. Je krijgt dus eigenlijk al een ‘sneak preview’ van de Optocht op dinsdag 25 februari. Iedereen, groot en klein, met of zonder biebpas, van boekenwormen tot tabletfreaks, is méér dan van harte welkom.

’n Niet te missen expositie voor iedereen die de ideeën, gedachten en weergave van de optochtcreaties met eigen ogen wil aanschouwen. En Anton van Duinkerken houdt een oogje in het zeil. Op woensdagen zijn er ook voorleesmiddagen voor de kleintjes. Ter illustratie liggen er ook Vastenavendboeken in de leeshoek en je ziet ook de nieuwe optochtroute en de sfeerimpressie van de Kaai. “Tentoongespreid” is de enigste expositie in Nederland waar je zonder museumkaart gratis naar binnen kunt. Te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bieb tot en met de Kijkdag op de Kaai op 1 maart.

• Vrijdag 7 februari t/m zondag 1 maart open tijdens openingstijden van de Bieb: Dinsdag t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur

• Kijkdag: open van 10.00 – 16.00 uur (via ‘oude’ ingang te bereiken).