Zoals we elk jaar mogen verwachten is het rond deze tijd van het jaar weer tijd voor het terugkerende evenement De Amerikanen Dag.

Al in de ochtend verzamelden zich de eerste deelnemers. Als vanouds was de parkeerplaats voor het Café “leeg gepoetst”, stond de trailer, waarop de bands zouden optreden, op zijn vertrouwde plek opgesteld en stonden de buitentaps al klaar.

Er was weer lekkere muziek met “Frok”, “Dee’s HoneyTones” en in de avond “Highway 58”. Met een pilsje in je handen, een lekker zonneke op je hoofd en veel gelijkgezinden om je heen was het weer aardig vertoeven bij dit Bergse Blues / Rock Café.

Amerikanen Dag staat bekend om zijn vehikels. De vierwielers waren wat karig bedeel dit jaar, waarschijnlijk was het gewoonweg te goed weer dit weekend. Immers er waren wel heel veel motoren. De meesten die over een klassieke Amerikaanse auto beschikken, hebben vaak ook een motor. En met dit weer pak je gewoonweg eerder die tweewieler.

Er stonden echte pareltjes bij. Harley Davidson was wel weer oververtegenwoordigd, maar je zag voldoende andere merken, zoals Triumph, Honda, Kawasaki, Suzuki, BMW, Indian en zelfs een hele oude motor met de naam “Socovel Bruxelles”. 

Daarnaast kwamen de bezoekers echt overal vandaan, getuige ook een groep motorrijders met een Belgische nummerplaat.

Amerikanen Dag brengt een continue stroom van geïnteresseerden op gang. Immers, de Bergenaren weten inmiddels dat er op dit soort dagen heel wat te zien en te beleven is. Dus zie je ook de opa’s en oma’s, naast de ouwelui die hun kinderen meenemen. En natuurlijk zie je er vooral veel liefhebbers. Mensen die graag van al dit fraais genieten, een pintje vatten om samen met anderen een hele boom op te zetten over auto’s, motoren of over de lekkere muziek die ze horen. Amerikanen Dag bij Café Die Twee was weer één groot feest.