In 2016 zag het evenement “Rockin’ Wouw” voor de eerste keer het levenslicht.

Twee mannen uit Wouw, met dezelfde passie voor die nostalgische jaren, zagen hun kans schoon om het evenement van hun dromen vorm te geven. Afgelopen zaterdag zetten Walter en Niels alweer de vierde editie weg.

 

Ik ging al bijtijds op pad met wat mannen en een vrouw van de “Nozems on Tour”. Een aantal oude brommers verzamelden zich om een uur of een bij Café De Saeck. Daarna koersten ze richting centrum van Wouw waar op de markt het festijn zou plaatsvinden. Het was lekker weer, dus tufte ik met mijn Indian Scout ook die richting op. Een tweewieler is tenslotte veel gemakkelijker lekker dichtbij te stallen dan je auto. 

 

De locatie was afgezet met dranghekken en er stonden voldoende verkeersregelaars om de stroom van mensen goed te regelen. Ik vond een plekje op het gras bij wat andere motoren en bij de brommers van de Bergse Nozems. Die onverlaten hadden een andere route genomen dan ik met Toine van Steenpaal besproken had, zodat mijn idee om hen in actie “te schieten” in het water gevallen was.

 

Wat een evenement is “Rockin’ Wouw” geworden zeg. De hele markt stond vol en in de aangrenzende straten waren ook allerlei vehikels te vinden.

Het grote grasveld gaf plaats aan een groot podium, een heuse dansvloer en verder veel kraampjes en terrasjes. Alles ademde de jaren ’50 / ’60 uit. Veel mensen hadden zich in passende kledij gehesen en alles had een relaxte sfeer. 

 

Het evenement wordt gedragen door dans en muziek, maar het is zoveel meer geworden. Je keek je ogen uit, want er waren auto’s en motoren in allerlei kleuren en formaten. Er stonden enorm lange sleeën van auto’s, sommige wel meer dan zes meter, geloof ik. Maar ook stond daar een oude eend, kevertje of een hele oude Kadett. Plots zag ik een pick-up staan, geheel sier gespoten, met in de bak een Zündapp die idem sier gespoten was. Er was echt van alles te zien, zoals ook die hele oude motoren. Er was teveel om op te noemen.

 

Er kwam veel volk op dit Wouwse evenement af. Veel ook met hun eigen motor, zoals ook ik met de Scout gekomen was. Overal in de aangrenzende straten waren de tweewielers te vinden. Ook het zonnetje scheen er lustig op los, zodat deze zomerse dag meer dan gezellig was. Met een natje en een droogje overal te verkrijgen, bleven veel mensen dan ook lang hangen.

 

Chapeau aan de organisatie voor dit geweldige evenement.