Op 12 augustus begint in het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum weer de Museumzomerschool met een aantal boeiende cursussen rond de thema’s van het museum.  Leerzaam, ontspannen en voor iedereen….

 

Tussen 12 en 16 augustus wordt een aantal cursussen aangeboden. Naast een meerdaagse cursus portretschilderen is er ook een vogelexcursie, een bijzondere lezing over de Brabantse Wal door Willem de Weert en een middag waar men getuige kan zijn van het prepareren van dieren. 

 

Inschrijven

Voor informatie of aanmelden: Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch, Markt 30a, 4731 HP  Oudenbosch of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Of kijk op de site www.nvmoudenbosch.nl onder het kopje ‘Educatie’.

 

Overzicht:

maandag 12 en dinsdag 13 augustus: PORTRETSCHILDEREN 

Tijd: 10.00 - 12.00 uur. Docent Ragna van Ast. Deelname voor beide dagen € 25,-

Portretschilderen met als inspiratie het kleurgebruik van Vincent van Gogh in zijn portretten. 

Vincent van Gogh gebruikte in zijn portretten contrasterende kleuren en met de vorm van zijn verfijnde penseel bouwde hij subtiel de huid van zijn model op.

Tijdens de tweedaagse cursus bekijken we beide aspecten en proberen we het zelf aan de hand van een voorbeeld of aan de hand van een zelf gekozen foto.

 

woensdag 14 augustus: DIEREN PREPAREREN

Tijd: 13.30 - 16.30 uur,  met Bas Perdijk en Niek Lieshout. Entree € 10,- (incl. koffie met wisentkoek)

Bas Perdijk is ondermeer preparateur voor Naturalis, Niek Lieshout verzorgde vorig jaar de prachtig expositie ‘Ademloos Bewonderd, preparaten op sterk water’. Samen maken ze van het museum hun werkplek en verzorgen ze een boeiende presentatie dieren prepareren.

 

donderdag 15 augustus: CURSUS VOGELHERKENNING

Tijd: 9.00 – 12.00 uur. Docent Cor van Aart. Deelname € 10,00 (incl. museumbezoek en koffie)

In het NVMO zijn heel veel bijzondere opgezette vogels te vinden. De vogelexpert van het museum leert je op deze ochtend hoe je vogels kunt herkennen in het veld. We beginnen met een excursie in de Hoevense Beemden/St. Maartenspolder. Aansluitend maken we onder zijn leiding een rondje langs de vogels in het museum, vooral te vinden in de mooie Natuurzaal op de bovenverdieping. Uiteraard is er alle tijd voor het stellen van al je vogel-vragen!

(De deelnemers verzamelen op locatie, na de wandeling rijden we met eigen vervoer naar het museum.) Minimum aantal deelnemers: 6 personen

 

vrijdag 16 augustus: LEZING ‘DE BRABANTSE WAL, ONTSTAAN (GEOLOGIE), VERDRONKEN DORPEN EN NATUURONTWIKKELING’

Tijd: 14.00 - 16.00 uur, door Willem de Weert. Entree € 10,-

De Brabantse Wal, een aardkundig erfgoed , is een uniek gebied in het Nederlandse landschap van Ossendrecht naar Halsteren. In de lezing gaat Willem de Weert in op het ontstaan van de Wal in de geologische tijdspanne, de verdronken nederzettingen door overstromingen in de tijd en in het bijzonder de natuurontwikkelingen in de laatste decennia.

 

 

Trakteer jezelf of je gezin deze zomer met een cursus aan de Zomerschool van het NVMO!