De laatste werken zijn uit de verf gekomen en klaar voor de nieuwe Vastenavend-expositie.

Deze keer in zijn gezellig atelier aan de Dumontsdreef (in de knik van de Goudenbloemstraat) op een steenworp van het geitje, dus gemakkelijk te vinden. 

“BOOT OP KOERS”, de Vastenavend-expositie van Hendrik

Hendrik Boot heeft weer een expositie in zijn eigen atelier met Vastenavend als thema. Schilderijen, aquarellen en nu ook prints zijn er te zien. De titel “Boot op koers” is wel duidelijk, Hendrik vaart zijn eigen koers. Nog even heeft hij het geprobeerd op een waterfiets maar toch maar alle zeilen bijgezet om op tijd te zijn voor de opening zondag 10 februari.

Leut aan de muur

In het atelier van Hendrik hangen de muren vol met schilderijen waar de leut van af spat. Alle speurtochten door Krabbegat hebben heel wat opgeleverd. Heel wat krabben zijn in de verf gevangen. Je herkent de dweilroutes meteen. De Lievevrouwestraat met de gevangenpoort, het Beursplein, de Fortuinstraat, de Fortuinstraat. Natuurlijk heeft hij de nodige tapstops gemaakt en ook binnen de sfeer en het bier geproefd. De straten in gezellig sfeerlicht met dweilende krabben, alsof je er zelf tussen loopt.

Zwijnshoofd aan kop

Het grootste stuk, en daarmee ook het meest opvallende, is het schilderij van het Zwijnshoofd. De gezellige boel met bier en kabaal is treffend op het doek gezet. Ook de bar met dorstige krabben is op een schilderij vereeuwigd. Ook de sfeerstukken van de Markt met De Draak en Don Camillo geven een treffend beeld van hoe het echte carnavalsfeest in Bergen op Zoom er uit ziet.  

Dweilbands in overvloed

Een Vastenavendfeest zonder dweilbands is als een glas zonder bier. Bij het één hoort het ander. Ze marcheren alle kanten op, in de maat en uit de maat. Mooie stukken van Krabbestamp in vol ornaat, Toeteroet blazend in een hoekje en d’Opeloze op een rijtje. De dynamiek spat er vanaf, je hoort ze bijna spelen. Een mooi stuk is het schilderij van een band in de Fortuinstraat, geschilderd met veel kleurig gespetter. 

Stille momentjes

Natuurlijk krijgt iedereen er wel een keertje genoeg van en gaat op huis aan. Het is een bekend thema maar toch steeds weer anders vormgegeven. Het Hofstraatje met de drie krabben en de Lievevrouwestraat met dweilers in lilablauw licht springen er uit. Maar ook de kleine aquarelletjes van vader en zoontje op trompet en de kleine trommelaar zijn de moeite waard.

Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken. De expositie loopt van zondag 10 februari tot zondag 10 maart en is elke zaterdag en zondag van 14:00 tot 18:00 uur geopend. 

Adres: Atelier Hendrik, Dumontsdreef 2 (Knik Goudenbloemstraat vlak bij de Geit), Krabbegat.