3e editie van het Bergs Bluesfestival staat weer als een huis!!

Op 9 oktober is het zover…de derde editie van het Bergs Bluesfestival vindt dan plaats in het Vestzaktheater bij café Het Zwijnshoofd in de Moeregrebstraat in Bergen op Zoom.

Stichting Live @ Zoom biedt wederom een gevarieerd programma aan voor alle bluesliefhebbers. De deuren van het ouderwets gezellige café gaan open om 15.30 uur en rond de klok van 16.00 uur zal Big Bo starten met een akoestische set op het kleine podium in de foyer van het theater. Hij zal het publiek ook tussen de twee hoofdacts trakteren op onvervalste blues.

 

Big Bo raakt de ziel

Big Bo speelt zijn blues met hart en ziel. Naast zijn ongepolijste, maar soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische 6 & 12 string gitaar, steel en wood dobro, mondharmonica en footstomp. Hij brengt talloze klassiekers en eigen werk ten gehore waarbij krachtige, onversneden Delta-Blues de boventoon voert.
Emotionele akoestische blues, ragtime en Deltablues, songs die tot op het bot gaan worden doorspekt met virtuoos spel op slide-gitaar. In het eigen werk, maar ook in de vertolkingen van traditionals, klinkt altijd de eigen hand door en dat maakt Big Bo tot een unieke artiest.

Big Bo is een Bluesman in hart en nieren, met zijn ervaring klinkt Bo's Blues doorleefder dan ooit; een intense ervaring die men niet snel vergeet!!

 

Rond 16.30 gaat de eerste hoofdact van start op het grote podium: Michael Dotson (USA) zal het publiek verrassen door zijn Chicago blues: low, down and dirty!

Michael Dotson werd geboren in 1957 en raakte met het bluesvirus besmet nadat hij Muddy Waters had zien optreden. Op zijn dertiende begon hij met gitaarspelen en vanaf zijn achttiende mocht hij de clubs in en kon hij de kunst afkijken van grootheden als Otis Rush, Buddy Guy, Magic Slim en vele anderen.
Hij heeft inmiddels een behoorlijke reputatie opgebouwd als sideman en speelde met veel prominente bluesartiesten. In 2006 verscheen zijn debuutalbum ‘Ligntnin’ In My Pocket’ met degelijke Chicago-blues, gevolgd door zijn tweede en nieuwste aanwinst "A Fork In The Road".
De stem van Dotson is raspend en verhalend, steeds weer kleine knikjes naar of kleine eerbetoontjes aan zijn helden Howling Wolf en Muddy Waters. Zijn begeleidingsband bestaat uit leden van de band Blues on Bootz, die Michael al enige jaren begeleiden in Europa.

 

Afsluiter van het festival is dé bluesformatie uit Nederland van dit moment: King Mo

King Mo is een band gevormd uit ervaren muzikanten met slechts één doel: muziek maken vanuit het hart. King Mo, bestaat uit Sjors Nederlof (gitaar), Phil Bee (zang), Henk Punter (drum), Colly Franssen (toetsen en achtergrondzang) en Jules van Bussel (basgitaar). De band is de hedendaagse koploper van de Nederlandse bluesmuziek. King Mo won de ‘Blues CD award voor het jaar 2009’ de band werd genomineerd voor de ‘Dutch Blues Awards 2010’, in welgeteld drie categorieën: beste band, beste gitarist (Sjors) en beste zanger (Phil). Als klapper op de vuurpijl, werd King Mo door de ‘Dutch Blues Foundation’ gekozen om Nederland te vertegenwoordigen op de International Blues Challenge in Memphis, Tennessee, USA. Daarbij is King Mo getekend door het Amerikaanse platenlabel ‘Grooveyard Records’ vanwege hun eerste CD waarop niemand minder dan Jan Akkerman meespeelt op een bonustrack.

 

Tijdens het festival zijn er op de binnenplaats motoren te bewonderen van één van de sponsors, Speedservice Motorshop. Ook kan het publiek proeven van de heerlijkste bourbons en whisky uit het ruime assortiment van drankenspeciaalzaak DH 17 uit Bergen op Zoom.