Cabaretier Bart de Groof met actuele show ‘Majesteit is moe’ Virtuoos jonglerend met onze taal baant neerlandicus Bart de Groof zich met zichtbaar plezier een weg langs de (on)begrijpelijkheden van onze monarchie in zijn uitermate actuele show: ‘Majesteit is moe.’

Alles zal de revue passeren: ‘Trix, Lex, Max’, de verregende zomer in het Toscaanse Tavarnelle, Beatrix’ oogoperatie, Wilders die de koning(in) wil verjagen en Bernhards (nieuwe) ‘bevrijdingsdochter’ Mildred. Beatrix’ balkonscène in het Concertgebouw, luisterend naar een wel heel aparte ceremoniemeester.
Rake grappen
Maar ook de ‘constanten van de koningin’ komen ruimschoots aan bod, in pareltjes van liedjes: Hoed je voor Trix, Koninklijke Kuiten, Handen schudden. ‘Het gaat niet door!’ zei Majesteit. Majesteit is moe, maar ook ónvermoeibaar. Niemand die zó hard met pumps over de Dam kan lopen als onze vorstin zelf. Kreeg zij vroeger stampvoetend altijd haar zin, nu is één oogwenk genoeg haar omgeving te regisseren. Gaat deze voorstelling alleen maar over ons koningshuis? Nee, ook ons ‘eigen huis’ (als laatste heilig huisje) komt voorbij, de schuldencrisis op de financiële en markt èn in de katholieke kerk.
Kortom, een avond helemaal uit, met rake grappen en prachtige, indrukwekkende en onvergetelijke chansons. Bart wordt begeleid door de gerenommeerde pianist Frans van der Tak, die ook een deel van de muziek componeerde.

De vrouwelijke bezoekers zijn met hun creatieve hoedjes van harte welkom.

Voor dit fantastisch optreden zijn ook kamerleden uitgenodigd en andere notabelen.

Datum en locatie show:

Dinsdag 20 september 20,15 uur. Vestzaktheater Het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18, Bergen op Zoom (0164-234301)

Kaarten à 10,-- voor deze speciale voorstelling zijn verkrijgbaar bij: VVV Brabantse Wal, Rookshop De Schelde en Het Zwijnshoofd

Wie is Bart de Groof?

Zingende dichter
‘Majesteit is moe’ is De Groof achtste programma. Bart heeft, zowat als enige in 2011 de cabarettraditie van liedjes-en-conférences een geheel nieuwe invulling gegeven. Opvallend is dat hij met deze beproefde formule jong publiek weet aan te spreken. Ivo de Wijs schreef over hem: ‘Bart kan schrijven en schrijft uit zijn hart’ terwijl Seth Gaaikema, vanwie Bart het theatervak leerde, hem roemt om: ‘zijn kracht van het woord in een bepaalde situatie’.   Bart de Groof handhaaft zich in het theater al meer dan 25 jaar. Vorig jaar kwam zijn mooi verzorgde bundel theaterteksten en gedichten ‘Zingende dichter’ uit, bij uitgeverij Van der Weij in Hilversum.  
Musicals
Landelijke bekendheid verwierf Bart de Groof als bedenker/tekstschrijver van de musical Caren, gebaseerd op het leven van een 17-jarig meisjes met het hiv-virus. Even later maakte hij wederom furore als auteur van de musical Bevrijdingskind voor het Theater aan de Parade in Den Bosch. En voor de jubilerende Tilburgse Revue levert hij nu als gastschrijver een bijdrage voor de revue ‘Duizend Dromen’, dat in november 2011 in première gaat in de Schouwburg van Tilburg.