Peter Nelissen omschrijft LaBomba als Amerikaanse-Nederlandse Roots/Rock.

De oud Bergenaar is de oprichter van dit trio, waarbij hij zelf de drumstokjes zwaait. Ik ken Peter als een bevlogen muzikant, die ook achter de organisatie van menig festival zit. Deze globetrotter heeft inmiddels zijn vleugels tot buiten Nederland uitgeslagen. Op 23 november aanstaande spelen ze dus in Gebouw-T, als ze het voorprogramma verzorgen van de Wild Romance. Over die laatste band heeft Peter nog wel iets te vertellen:' Leuk om te weten over het optreden met Wild Romance is dat heroprichter, drummer van Wild Romance en de man achter de documentaire "Buying The Band" ook in Bergen op Zoom heeft gewoond in zijn jeugd. Ik kwam daar toevallig achter toen we bij Countdown Café optraden en hij (Jan 't Hoen) en ik in gesprek kwamen. Twee keer een Bergse drummer op het podium dus in Gebouw-T.'

 

De band LaBomba bestaat inmiddels al ruim twee jaar en was al op het podium te vinden van allerlei festivals in Nederland. Daar komt volgend jaar een buitenlands vervolg aan als ze de UK gaan bezoeken. ' Laatste festival info voor ons is, dat we eind mei volgend jaar een korte tour naar Engeland gaan doen. Twee festivals en twee club gigs. Tour manager van Dan Owen was bij mij op hun Europese tour en die vond LaBomba zo leuk (beetje Green Day vibe volgens hem) dat hij ons wilde hebben.

In juli 2019 zijn we ook al geboekt voor het hoofdpodium van het grote Haringrock festival op het strand van Katwijk.'

 

LaBomba timmert dus flink aan de weg. Eerder dit jaar stonden ze in het voorprogramma van Doors Alive. Als je trouwens in het noorden van ons land komt en je stemt af op bij voorbeeld RTV NH, dan heb je een dikke kans dat je de band op de radio hoort. Zet de TV aan en je ziet de band ook passeren. Zo waren ze ook al een aantal keer te gast bij Countdown Café.

 

Het optreden in Gebouw-T wordt extra spannend voor de band. Er worden immers live opnames gemaakt die gebruikt zullen worden voor een live album dat de band begin volgend jaar hoopt uit te brengen. Onder andere Het Paard in Den Haag en Duycker in Hoofddorp gingen Gebouw-T al voor met live opnamens. Het is dan ook een spannende tijd voor de band.

 

LaBomba bestaat uit:

 

- Maroen Fransen - vocals en gitaar

- Peter Nelissen - vocals en drums

- Dave Bordeaux - vocals en bas

 

Wie iets meer wil zien of weten:

 

Video. (Countdown Café 2018).

https://www.youtube.com/watch?v=83qzjjxjc2U

 

Meer info over de band op: www.labombamusic.nl