In de serie meesterconcerten van de Young Piano Masters Society geeft pianist Remon Holsbergen op zondag 30 september een exclusief concert in d’Engelenburgh in Fijnaart. Een uitvoering met concertgebouwkwaliteit.

 

Remon Holsbergen vertolkt werken uit het piano solo-, kamermuziek- en orkest-repertoire. Hij heeft een voorliefde voor het klassieke-romantische repertoire, maar heeft daarnaast ook een grote interesse voor moderne en hedendaagse muziek. Op 30 september speelt hij werken van Beethoven, Debussy en Chopin.

In de pauze worden de bezoekers getrakteerd op een exclusieve high-tea.

 

reserveren

Het concert in d’Engelenburgh (Molenstraat 24 in Fijnaart) op 30 september begint om 14.15 uur. De toegang bedraagt € 17,50 inclusief een high-tea. Reserveren is noodzakelijk: 06-8357 2448 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

over de musicus

Remon studeerde sinds zijn veertiende jaar piano bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium Arnhem. Ook studeerde hij bij Marcel Baudet aan het Conservatorium van Amsterdam en bij Elza Kolodin aan de Hochschule für Musik in Freiburg (Duitsland), waar hij in 2013 zijn Master’s Degree behaalde. Remon ontving in 2011 de ‘Cultuurfondsbeurs’ van het Prins Bernhard Cultuurfonds, ter ondersteuning van zijn studie in Freiburg.

 

Hij behaalde successen bij verscheidene pianoconcoursen (Prinses Christina Concours 2006 – 2e prijs; Stichting Jong Muziektalent Nederland 2006 – 2e prijs; Vught Klassiek 2012 – 1e prijs; Koffie bij de Piano 2013 – 2e prijs).

Remon werkte samen met verschillende Nederlandse componisten en gaf premières van hun werk.

Van 2014 tot 2016 was Remon lid van de Young Piano Masters (YPM). Het doel van de YPM is om jonge, veelbelovende pianisten die in het bezit zijn van een master-diploma, te ondersteunen bij het opbouwen van hun carrière.

 

Remon spreekt en schrijft graag over de werken die hij speelt – vaak presenteert hij zelf zijn recitals. Al ruim negen jaar is hij pianist en presentator van kinderconcerten in de “Classic Express”, een initiatief van het Prinses Christina Concours. Sinds 2018 doceert Remon piano aan het Conservatorium van Amsterdam.