Haar werken tonen interesse in kleuren en materialen

Met het oog op kleur, de schilderijen van Fiore Henken zijn kleurig en passen in de traditie van het abstract expressionisme. Foto ’s van reizen, beelden in de natuur en stadsgezichten vormen de inspiratie voor de werken die Fiore Henken maakt. 

 

Pas als een werk klaar is krijgt het een naam. Overigens zijn haar werken nooit klaar, er blijft altijd nog iets om te ontdekken en te versterken. Belangrijk vindt zij het dat het werk kracht uitstraalt en de kijker boeit. Het schilderen is een onderzoek naar kleuren, wat past bij elkaar, hoe werken kleuren op elkaar in, welke kleuren versterken elkaar, en hoe komen kleuren in het daglicht naar voren. Ceruleum blauw, Pruisisch blauw, ultramarijn blauw, kobalt blauw, permanent blauwviolet, Ftaloblauw hebben haar voorkeur.

De interesse in kleur heeft zij altijd gehad, en misschien is dat wel de basis voor haar keuze de lessen ‘Schilderkunst Algemeen’ te gaan volgen. In 2006 heeft zij het voorbereidend jaar aan de St. Lucasacademie Kappellen Belgie afgerond, en vervolgens ingetekend voor de hogere graad (laureaat 2013). Gedurende deze periode heeft zij de lessen waterverven gevolgd, de lessen kunstgeschiedenis en lessen tekenen. 

Fiore Henken’s bijzondere aandacht gaat uit naar (stads-)landschappen, maar ook andere thema’s kunnen haar boeien. Zij werkt veelal op papier, canvas en hout, met acrylverf, inkt en olieverf op waterbasis. In deze periode heeft Fiore een duidelijke voorkeur ervaren voor de moderne schilderkunst uit de periode 1890-1945. Het abstract expressionisme spreekt haar erg aan: kleurig, modern, soms figuratief, soms dromerig, maar wel met een grote zeggingskracht. 

Met het oog op kleur, de schilderijen zijn kleurig en passen in de traditie van het abstract expressionisme. Foto ’s van reizen, beelden in de natuur en stadsgezichten vormen de inspiratie voor de werken die zij maakt.

 

U bent van harte welkom op 27 september.

Fiore Henken heeft zich in 2017 aangesloten bij Arsis.

 

Arsisgebouw Kometenlaan 38 Bergen op Zoom 

Donderdag 27 september 2018

Aanvang 20.00 uur – inloop vanaf 19.30 uur