Per 1 september 2011 heeft Bergen op Zoom Antwoord© op uw vragen via telefoonnummer 140164 en via internet op www.bergenopzoom.nl.

 

Het nieuwe telefoonnummer is een aanloop naar het Klant Contact Centrum (KCC). Het KCC is een uniek portaal waar inwoners, bedrijven en instellingen terecht kunnen voor alle producten en diensten van de overheid en daarmee samenhangende producten en diensten van ketenpartners, bijvoorbeeld voor het vinden van een baan of het aanvragen van een wao-uitkering.

Zo werkt Bergen op Zoom heeft Antwoord ©

Er zijn gemeenten met hetzelfde netnummer, zo heeft Woensdrecht bijvoorbeeld ook 0164 als netnummer. Om ervoor te zorgen dat u bij de juiste gemeente terecht komt, wordt door een spraakcomputer gevraagd voor welke gemeente u belt. Hierna wordt u automatisch doorverbonden. De spraakcomputer houdt rekening met uitspraak, zo herkent het systeem ook dialect. Daarnaast is rekening gehouden met andere mogelijkheden die worden ingesproken, zoals bijvoorbeeld Halsteren of Lepelstaat. Er wordt dan gewoon doorverbonden naar de gemeente Bergen op Zoom.

Waarom de gemeente een nieuw telefoonnummer heeft

De overheid werkt aan het verbeteren van de dienstverlening, zij wil één uniforme transparante overheid zijn die de burger centraal stelt. Eén onderdeel daarvan is het realiseren van één loket waar burgers en bedrijven met al hun vragen aan de overheid terecht kunnen.

 

Om een eerste stap te maken naar één loket is het zogenaamde 14+ netnummer opgezet. Alle gemeenten in Nederland zijn in 2015 te bereiken onder 14+ hun eigen netnummer.  Voor de gemeente Bergen op Zoom wordt het dus 140164. Amsterdam wordt 14020 en Rotterdam wordt 14010. Makkelijk te onthouden voor iedereen.