Naast de vier jeugdige hoofdrolspelers van Diederick: Merel Withagen (10), Lex Verberne (13), Aileen Verdult (11) en Alexander Wyssmann(12), spelen er nog twee hoofdrolspelers in “Diederick, het kind van de rekening” n.l. twee honden: Ashley (Golden Retriever) en Yakill (Border Collie). Er wordt nog volop gerepeteerd door de honden en de Diedricken zodat de rol er goed inzit voor de première van 2 september.

 

Dit jaar zal de organisatie de Zoomerspelen het ontroerende verhaal “Diederick, Het kind van de rekening” brengen. Een dramatische productie voor jong en oud, waaraan meer dan 400 spelers en figuranten werken, indrukwekkende massascènes en bloedstollende duels te zien zullen zijn en zang en dans de beleving compleet maken.

“Diederick, het kind van de rekening” speelt zich af tijdens de Franse bezetting van Bergen op Zoom. Diedericks vader wordt vermoord en zijn moeder sterft door verwondingen van kanonskogels. Diederick belandt in een weeshuis, maar houdt het hoofd boven water dankzij de prostituee Josina, die zich het lot van Diederick aantrekt. Tijdens het schermfeest van Franse chevaliers, ontwikkelt het verhaal tot een dramatisch hoogtepunt voor Diederick. Hij ontmoet na allerlei omzwervingen zijn vermiste oudere broer Johan en komt te weten wie de moordenaar van zijn vader. Een onverwachte ontknoping die u zeker op het puntje van uw stoel zal houden!

Voor meer informatie: www.dezoomerspelen.nl

Over De Zoomerspelen Bergen op Zoom

Stichting De Vierschaar organiseert sinds 1996 jaarlijks een openluchtspektakel in Het Markiezenhof te Bergen op Zoom. De Stichting is in het leven geroepen door de Gemeente Bergen op Zoom om de traditie van klank- en lichtspelen nieuw leven in te blazen. Sinds 2003 gebeurt dit onder de overkoepelende naam "De Zoomerspelen Bergen op Zoom". De Stichting fungeert als koepelorganisatie voor verschillende toneelverenigingen en andere organisaties, verantwoordelijk voor kleding, decor, begeleiding etc. In totaal zijn er zo'n 400 vrijwilligers bij betrokken om dit spektakel op professioneel niveau voor elkaar te krijgen. Iedere nieuwe productie wordt in een twee- of driejarige cyclus opgevoerd. Onder andere de fraaie omgeving van Stadspaleis Het Markiezenhof met haar vele binnenplaatsen heeft als decor gediend voor de honderden spelers en figuranten.