Eind april 2010 werd de site www.bozinbeeld.nl in de lucht gebracht. 

Als initiatiefnemer wilde ik meer Bergse mensen, bedrijven en meer evenementen onder de aandacht brengen van het grote publiek. Nu, amper één jaar later, kunnen we wel spreken van een groot succes. De aandacht is bijzonder te noemen. Ik zit nu op ruim 900.000 hits, heb meer dan 300 verhalen gepubliceerd en ruim honderd bedrijven staan al ingeschreven in de bedrijvengids. Daarnaast begint de agenda ook al haast elke dag wel een evenement te tonen. Bozinbeeld staat voor Bergs nieuws in beeld, dus juist ook de foto’s zijn in overvloedig aantal aanwezig. De meeste foto’s schiet ik zelf. Maar als het moet kan ik terugvallen op beroepsfotograaf Chris Chapel. Daarnaast krijg ik ook steeds meer foto’s aangereikt door bandjes en dergelijke.  Inmiddels zijn er meer dan 2500 foto’s op de site te vinden. Het leuke is dat je nog steeds door alle verhalen kunt browsen, zo kun je nog eens iets terugzoeken. Zo kun je achteraf bij voorbeeld de Vastenavend nog eens beleven. Bozinbeeld is eigenlijk een drieluik. De linkerkant biedt een bedrijvengids in diverse categorieën waar bedrijven en verenigingen en dergelijke zich kunnen presenteren. Het middenkader toont allerlei nieuwsverhalen, en het rechterluik toont een agenda met diverse voor- en nabeschouwingen. Mensen kunnen zelf die agenda vullen, zonder in te hoeven loggen of zichzelf te registreren. Dus als je evenementen heb, voeg die toe zou ik zeggen. 

Ik wilde graag een podium geven aan mensen, clubs of bedrijven om eens iets meer van zichzelf te laten zien. Ook wilde ik extra spotlight voor dat optreden in die ene kroeg van dat leuke bandje. Maar ook een speciaal winkeltje of restaurant wilde ik graag onder de aandacht brengen. In Bergen en omstreken gebeurt zoveel, maar dikwijls weten we het niet eens. Ook andere instanties beginnen bozinbeeld al te vinden als verspreidingsbron. Gebouw T, diverse kroegen, Gemeente Bergen op Zoom, De Maagd, het Markiezenhof, Lievensberg of Provincie Noord Brabant bieden tegenwoordig ook al hun nieuwsberichten aan en die proberen we ook zo veel mogelijk te plaatsen. Ik ben ook trots op de vele positieve reacties die ik krijg. Vaak krijg ik te horen van mensen dat er eindelijk plaats is voor hun nieuws, of mensen kijken gewoon graag naar de foto’s. Meest trots ben ik op de opgestarte rubriek ‘In gesprek met’, waarin ik in gesprek ga met bekende en minder bekende Bergenaren. Deze rubriek zal met name komend jaar nog veel invulling krijgen.

Al jaren liep ik met het idee om een Bergs portaal in de lucht te krijgen. Al te vaak zag ik dat er mensen of groepen de aandacht die ze wel verdienden faliekant misliepen. Steeds minder vond ik ergens terug wat een geweldig bandje dat was in die en die kroeg. En toch wilde ik dat er meer mensen konden nagenieten net zoals ik deed. Gelukkig kwam ik in aanraking met De Beuk die me de kans gaf m'n droom te verwezenlijken. “Hij zei, begin maar en ik neem de kosten van de website voor mijn rekening". Blijkbaar had ik hem met mijn enthousiasme geraakt en was hij gecharmeerd van het idee. Vanaf dat moment is het vlug gegaan. De bouw van de site liep voorspoedig en eind april was bozinbeeld ‘on air’ zogezegd. En centraal portaal waar je alles van de regio Bergen op Zoom kunt vinden, van het zoeken naar dat restaurant, bedrijf of die winkel, tot het lezen van lokaal nieuws, maar ook het vinden van alle evenementen die in de regio plaats vinden. Dat was het plan van me, en het begint er op te lijken dat het ook die kant heen groeit. De statistieken wijzen er op dat het de goede kant op gaat, maar natuurlijk wil ik nog meer mensen bereiken. Dus aan iedereen die in een vereniging zit, in een bandje of koor speelt, aan mensen die iets bijzonders te melden hebben, of mensen die trots op hun bedrijf zijn, zou ik willen zeggen neem contact met ons op, meldt je aan op de site, of neem gewoonweg eens een keer een kijkje. Samen kunnen we het inderdaad tot een echt Bergs portaal maken. En ik sta altijd open voor suggesties.

Zelf je bedrijf of sportvereniging toevoegen in de gids, of zelf je evenement plaatsen in de agenda. Het kan zonder in te loggen of jezelf eerst te registreren. Volg de instructies en maak gebruik van de mogelijkheden.