Op 30 oktober kwam  het nieuwe album van JW Roy, Dry Goods & Groceries, uit.

 

Dit album is de aanleiding voor een nieuwe Tour waarin JW Roy niet alleen focust op de muziek, maar juist ook op het verhaal erachter. Hiervoor neemt hij schrijver Leon Verdonschot mee. Op 28 november staat JW Roy met band en Leon Verdonschot in Gebouw-T.

 

JW Roy heeft als beginnend artiest in 1997 vooral Engelstalige muziek uitgebracht. Pas na 2005 schreef hij Nederlandse nummers, waarvan sommige zelfs in het Brabants. Zo was 'Als Ge ooit' een grote hit, die hij samen met Gerard van Maasmakers produceerde. Verder had hij op zijn Nederlandstalige albums ook grote namen staan als Guus Meeuwis en BLØF. Vrijdag 30 oktober kwam zijn nieuwe album uit, en hij wist gelijk toen hij de nummers schreef hoe het zou heetten: Dry Goods & Groceries. In de inleiding van het bijhorende boek luidt het:  "Er was weer een levensfase in songs te vertellen. Ik had een winkel vol verhalen op voorraad liggen."

 

Dry Goods & Groceries is na vier Nederlandstalige albums de eerste Engelstalige plaat. Hiermee gaat JW Roy terug naar zijn roots, namelijk de Americana waarmee hij zijn fan schare heeft opgebouwd. Voor deze Engelstalige come back pakt meneer Roy uit door op tour Leon Verdonschot mee te nemen als special guest. Samen willen zij overbrengen dat verhalen gedeeld en verteld mogen worden, zoals JW Roy dat zelf in zijn muziek doet. Want zijn muziek is vooral gebaseerd op mythes, ervaringen en legendes. De show kan gezien worden als een beats & poetry waarin naast muziek ook de kunst van schrijven naar voren komt.

.

 

 

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Gebouw-T. Meer informatie is te vinden op www.gebouw-t.nl