Al weer een traditie stond zondag 6 september op het programma. 

 

Ze stonden al vroeg opgesteld in de Wouwsestraat / Zuivelstraat en daarom waren er al vroeg in de morgen mensen op de been om al die deelnemers van Cars & Charity 2015 al vroeg te bewonderen en op de foto te zetten.

De deelnemers zelf legden nog de laatste hand aan hun auto. Het weer was droog alhoewel de wolken dreigden. Maar de voorspellingen voor de ochtend waren gunstig dus werden de linnen en leren kapjes naar beneden gedaan. En dat was nog geen sinecure bij de wat oudere automobielen die niet over zo’n modern mechanisme beschikten.

Jaarlijks wordt op de Grote Markt te Bergen op Zoom dit evenement georganiseerd dat ten doel heeft om goede doelen te bedienen. Stichting Happynezz en Stichting Make-a-Wish waren dit jaar de begunstigde goede doelen. Zo werden jongeren met een levensbedreigde ziekte en jongeren met een lichamelijke en/of geestelijke handicap bediend.

De deelnemers verschenen gespannen aan de start. Het liefst willen ze direct op pad, maar voor ze van start gaan wordt er eerst nog een interview gehouden met de organisatie. Zo leren we meer over de auto’s en over de deelnemers zoals hier John van de Loco die al jaren mee rijd met dit soort evenementen en altijd weer een opmerkelijk vehikel aan de start brengt zoals deze oude Mercedes Taxi

Auto’s behoeven niet heel duur te zijn om bijzonder te zijn, getuige deze Toyota MR2 die ooit als ‘Poor Man’s Ferrari’ het levenslicht zag. Deze bestuurder had hem in België op de kop getikt en weer spik en span in orde gebracht. Met zijn T-bar dak is deze sportauto bovendien haast ook als cabrio te berijden.

Wat als eerste opviel was dat diepdonkere grommende geluid van de machtige V8. Deze twee jeeps waren eigenlijk afgekomen op de American Day van Café Die Twee maar het was nog wat vroeg. Spontaan meldden ze zich bij de organisatie van C & C om voor het goede doel wat rondritjes te maken waarbij gasten tegen betaling mee konden rijden. Wat een bijzondere geste.

Laat U vooral niet verrassen door het formaat van deze kleine bolide. Dit 1.800 cc motortje produceert meer dan 200 pk en dat gecombineerd met het lage gewicht van pakkem beet een kart, zorgt er voor dat deze Lotus Exige bloed- en bloedsnel is. Waartoe moderne techniek allemaal niet in staat is.

Deze voorloper van de Audi laat zien waarom mensen graag naar dit soort evenementen komen. Natuurlijk is het mooi om je te vergapen aan de moderne supercars, maar het zijn toch wel die nostalgische oude reuzen die de handen op elkaar krijgen. Het is dan ook prachtig dat dit soort sieraden zo gekoesterd worden door hun eigenaren.

De gelden die de deelnemers wegleggen voor de toerrit en de lunch komen ten goede aan de goede doelen. Maar ook het publiek kon een bijdrage leveren door een betaald ritje te maken in één van de aanwezige supersportwagens zoals deze Ferrari. En daar kwamen dus veel mensen op af die dit buitenkansje niet konden laten liggen.

Kortom er was weer voldoende te zien. Kijk maar eens...