Op zondag 11 oktober wordt het genieten van kwaliteit blues in Bergen op Zoom.

 

De 7e editie van het Bergs Bluesfestival is dit jaar voor de tweede keer  in Gebouw T te Bergen op Zoom. Stichting Live@Zoom biedt zoals elk jaar een gevarieerd programma aan voor alle blues liefhebbers! Dit keer met bluesacts uit Nederland, en één topact uit Engeland!

 

De zaal gaat open om 14.30 uur voor de aftrap van dit heerlijke, jaarlijkse bluesfestival op de 2e zondagmiddag van oktober….. Zorg dat je er bij bent!!

RIVERSIDE JR.

De muziek van Riverside Jr. is geworteld in de Amerikaanse folk-blues en ragtime traditie. Met grote passie  speelt en zingt hij een mengsel van traditionals en zelf gecomponeerde nummers. Zijn liefde voor akoestische blues heeft hem op het podium gebracht voor solo-optredens. Met een National Delphi en een Chris Bozung J model  als zijn stage-gitaren zingt Riverside Jr. de blues recht uit het hart. Raw and mean, sweet and pure...

12 BAR GROOVES


Rauwe emotie en een overrompelend bandgeluid gaan boven oeverloze solo’s en muzikale franje. Het geluid van 12BG wordt bepaald door een hartverscheurende mondharmonica, een ruige strot, ijzersterke gitaarriffs en een geoliede ritmesectie waarbij gebruik wordt gemaakt van vintage Fender versterkers en gitaren. In een traditionele Chicago blues-opstelling brengt de 12BG blues band eigen werk maar ook songs van oude blues helden en hedendaagse artiesten.

IAN SIEGAL BAND

Dit jaar een fenomenale afsluiter van het festival: Ian Siegal band!

Met meerdere British Blues Awards op zijn naam weet blueslegende Ian Siegal vele bluesharten te veroveren. Hij weet als geen ander met zijn rauwe stem en gewaagde licks de onmiskenbare groove van blues over te brengen. Voor deze tour speelt Ian met een geheel nieuwe, Nederlandse band: The Rhythm Chiefs. De band is speciaal voor deze tour omgedoopt tot “Ian Siegal Band.” Met deze formatie heeft hij onlangs een schitterend album op de markt gebracht met de titel  “One Night In Amsterdam”. Wees klaar om geïnjecteerd te worden met een dosis Rhythm & Blues zoals alleen Ian Siegal dit kan… de onmiskenbare groove van blues over te brengen.

 

Programma 7e Bergs Bluesfestival, zondag 11 oktober

14.30 uur                             Zaal open

15.00 - 15.30 uur                Riverside Jr.

15.30 - 16.45 uur                12 Bar Grooves

16.45 – 17.15 uur               Riverside Jr.

17.15 - 18.45 uur                Ian Siegal Band

 

Tickets: €12,50 voorverkoop: www.gebouw-t.nl, €15,- aan de kassa

informatie: www.liveatzoom.nl en www.gebouw-t.nl