Vandaag niet alleen een kunstenaar die mee doet met de kunstroute die Arsis organiseert maar ook is Corinne verantwoordelijk voor één van de speciaal voor Kunsten in de Monumenten ontworpen kunstvoorwerpen.

 

Dit heeft ze er over te zeggen: " de titel is: Tijdelijke Schuilplaats 

Schuilen op een drijvend eiland …  Het kan tijdens het Kunsten in de Monumenten Weekend vanaf donderdag 10 t/m zondag 13 september in het water van Het Ravelijn op den Zoom. Het kunstwerk “Tijdelijke Schuilplaats” refereert aan Het Ravelijn, een verdedigingswerk uit de 18e eeuw. De vijf gevels zijn bevestigd aan een vijfhoekige vorm, gelijk aan de vorm van  het vestingwerk. De “huisjes” bieden veiligheid omdat ze in een cirkel staan."

 

 

“Tijdelijke Schuilplaats” is een werk van beeldend kunstenaar Corine Heijmans en is dankzij samenwerking met De Vierschaar, Stichting Decorbouw Groot Arsenaal en sponsoring van Van der Pol Pallets en Kraanverhuur Heeren tot stand gekomen. Corine (bestuurslid van Stichting Arsis kunst en sociëteit) is   voorstander van samenwerken. “Er is zoveel creativiteit in onze stad. Als we de krachten meer zouden bundelen kunnen er mooie projecten ontstaan.”

 

Dit jaar is de Landelijke Opening van Kunsten in de Monumenten in Bergen op Zoom. Dankzij samenwerking met de medewerkers van de Gemeente BoZ hebben kunstenaars van Arsis hiervoor drie kunstwerken gerealiseerd, waarvan  “Tijdelijke Schuilplaats” er één is. De andere twee zijn: “Kunst Beweegt BoZ”,  een video-installatie in het stadsriool De Grebbe (Noud Jehoel, Elke Zimmerman, Jan Nederveen en Corine Heijmans) en “La Grande Parade” bij de zijingang van de St. Gertrudiskerk (Wouter Goudswaard, Irene Weug, Elke Zimmerman en Corine Heijmans).

 

Tevens is er een Kunstroute van Arsis in Bergen op Zoom en Halsteren waarbij kunstenaars in verschillende monumenten hun werk tonen. Een plattegrond van deze gratis route is te verkrijgen bij het VVV-kantoor of  te zien op de website http://arsis-boz.nl/