×

Waarschuwing

JFolder: :files: Pad is geen map. Pad: /srv/home/bozinbeeldnl/domains/bozinbeeld.nl/htdocs/www/images/artikelen/20150419piggy
×

Opmerking

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:

De Lionsclub Bergen op Zoom is een actie gestart voor de SamenLoop voor Hoop.  Hier het nieuws over de 'Piggy Parade en hoe kinderen Piggy's schilderen.

De Lions doen niet alleen actief mee met de SamenLoop zelf, maar hebben een fondsenwerving-actie ontwikkeld, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het KWF Kankerbestrijding.Onder de naam PiggyParade is een spaarvarken-actie opgezet die uit drie onderdelen bestaat.

Alle kinderen uit de regio kunnen meedoen met een schilderwedstrijd door een spaarvarken (Piggy) te beschilderen. Het is de bedoeling dat de gekste, leukste en origineelst beschilderde Piggy wint. Per leeftijdscategorie wordt een mooie prijs ter beschikking gesteld. De spaarvarkens zijn t/m 30 april te koop à € 3, inclusief een schildersetje (verven en kwast). Ze kunnen worden afgehaald bij Reprocentrum The Copyshop, Noordsingel 162 , bij de Receptie van De Scheldeflat, Borgvlietsedreef 150, Ambachtbakker Bergse Plaat en in Halsteren bij ’t Groenendaeltje, Dorpsstraat 110. De winnende Piggies worden in juni tentoongesteld op de afsluitende Piggy Parade website, waar ze per opbod kunnen worden verkocht.

Aan de actie doen tevens een 20tal lokale kunstenaars mee. Zij beschilderen een groter porseleinen spaarvarken naar eigen ontwerp tot een Design Piggy. Ook deze spaarvarkens gaan na beschildering naar de afsluitende PiggyParade om daar te worden verkocht voor het goede doel.

Een andere actie is die van de Toonbank Piggies. Bij een veertigtal ondernemers in Bergen op Zoom en Halsteren staan inmiddels spaarvarkens als ‘fooienpot’. Tegen een donatie van € 1 heeft men een kans dit grappige spaarvarken te winnen. Deze actie loopt tot 15 juni.

De leden van de Lions Club nemen op 27 en 28 juni met een groot team zelf deel aan de SamenLoop.

Kunstenaar Hendrik Boot heeft een groot aantal spaarvarkens beschilderd en omgetoverd in spaarleeuwen. Ook deze zijn te koop.

Als extra creatieve actie verzorgt hij samen met clubleden enkele paintworkshops. Dit alles in het teken van de actie voor SamenLoop voor Hoop/ KWF Kankerbestrijding.

Voor detail informatie : www.PiggyParade.nl

Contact PiggyParade:
Hendrik Boot : 06 51214530
Bart Nefs: 06 55853075

Contact PR Lions Club BoZ:
Hans Aalders: 06 24593679


Kinderen geven biggetje Piggy kleur

 

Kinderen in Bergen op Zoom zijn volop bezig om spaarvarkentjes te beschilderen. De Piggies zijn een onderdeel van de goede doelen actie van de Lions Club Bergen op Zoom t.b.v. SamenLoop voor Hoop/KWF Kankerbestrijding.

 

De afgelopen weken is een run ontstaan op de witte piggies. Vooral opa’s en oma’s blijken de grootste afnemers te zijn. Uit hun reacties blijkt dat ze het heerlijk vinden om samen met hun kleinkinderen de spaarvarkens met de fraaiste kleuren te beschilderen of… er zelfs andere dieren van te maken. De organisatie heeft zelfs al een varkentje ontvangen met de uitstraling van een kikker. De leukste, origineelste of grappigste piggies komen in aanmerking voor een prijs.

 

Ook de actie "Design-Piggy" is aangeslagen. Dertig bekende kunstenaars geven hun medewerking en intussen zijn de eerste prachtige kunstzinnige beschilderde spaarvarkens weer ingeleverd. Deze design spaarvarkens worden in juni via een internet veiling verkocht. De eerste exemplaren staan binnenkort op de website, die regelmatig van een update zal worden voorzien. De kinderen mogen hun piggy ook via de veiling te koop aan bieden. Een mooie kans om het werk van deze kunstenaars in de dop aan te schaffen voor een kindercollectie en voor het goede doel.

 

De varkentjes kosten, met penseel en verf, slechts 3 Euro en zijn in Bergen op Zoom verkrijgbaar bij de Copy Shop, Service flat de Schelde en Ambachtsbakker Bergse Plaat. In Halsteren bij Het Groenendaeltje. Voor details zie www.piggyparade.nl of www.facebook.com/PiggyParade.

{gallery}artikelen/20150419piggy{/gallery}