Een massale opkomst dat mag wel gezegd worden met ruim 2.100 inschrijvingen.  Ze waren al vroeg aanwezig op de ‘Kiek’, jong en oud verzamelde zich gehesen in de t-shirts die ze bij de inschrijving hadden ontvangen. Vaak zag je hele gezinnen zich opmaken voor de vijf kilometer van de Color your Life Run, Onder de deelnemers waren wel hele jeugdigen aanwezig, maar ze waren niet minder enthousiast.

Half zeven gaf de toren van de Lourdeskerk op de achtergrond aan. Het was het tijdstip dat de eerste groep werd weggeschoten. Het was ook het moment dat de eerste kleur van vijf werd ‘afgevuurd’ op de startende deelnemers. Blauw was de kleur die als eerste de kleding, ledematen en gezicht en haren zou kleuren.

De start was massaal. Er hadden zich wel duizenden mensen verzameld op de Kijk in de Pot, die in groepen werden weggeschoten. Het prachtige weer deelde in het enthousiasme van zowel deelnemers als wel toeschouwers. De klanken van Dries Roelvink waren nauwelijks weggeëbd of de energie werd overgenomen door een fabuleuze start.

De Color your Life Run mat 5 kilometer. Zowel start als finish lagen op de ‘Kiek’ en gedurende het traject waren er vijf punten waar de diverse kleuren op de deelnemers werden afgeschoten. Veelal was de route voorbij de singels uitgezet, maar vanaf het Korenbeursplein draaide de stoet nog even de binnenstad in.

Het poeder die op de deelnemers werd afgevuurd bleef overal plakken. Je zag precies welke renners in de luwte van anderen hadden gelopen, en welke mensen echt de volle laag hadden gekregen. Het droeg alleen maar bij aan de pret van dit nu al heuglijke evenement. De organisatie had op haar website al gewaarschuwd om droge maar vooral nieuwe schone kleren mee te nemen. Voor de toeschouwers was het wel duidelijk waarom dat was aangeraden, de deelnemers waren haast tot op de laatste vezel besmeurd.

Opvallend was ook het aantal jonge deelnemertjes die het allemaal tot de laatste meter volhielden. Ze werden driftig aangemoedigd door het publiek maar ook door hun familieleden of vrienden die meeliepen. Zo was het een bont gezelschap dat door de straten van Bergen op Zoom rende.

Het moet gezegd worden: vrouwen zijn sportiever dan mannen. Het viel op dat er op elke deelnemende man misschien wel drie deelnemende dames voorbij kwamen. Je zag de ene na de andere damesgroep voorbij komen. De mannen waren zwaar ondervertegenwoordigd in deze Color your Life Run.

Hadden voor de start Santola, Boogy Down en Dries Roelvink de gemoederen al bezig gehouden, na de finish was er nog meer entertainment voor de deelnemers. Toch zag je later in de avond de deelnemers uitwaaieren over de binnenstad, waar het feestje nog wel een tijdje doorging. Die douche kon nog wel even wachten.