Ans Goorden wist me weer spannend nieuws te melden: Ellen ten Damme op 25 april, Eric Vloeimans op 29 april en Louise Korthals op 1 mei. 


Ellen ten Damme

Thuis bij Ellen

 

Zin in een vrolijke happening in de intiemst mogelijke setting? Kom dan ‘Thuis bij Ellen’. Ze gaat helemaal los voor u, zoals alleen Ten Damme dat kan, vooral als ze thuis is. We zien de veelzijdige diva op haar woonboot Villa Kakelbont, met haar ekster ‘Arie de nepkanarie’. Ze hangt aan de deurpost, oefenend voor de nieuwe Ziggo Dome-show, terwijl ze grappen maakt, waargebeurde verhalen vertelt of verdrietig in een hoekje zit, mijmerend over alles wat mislukt is. Als een muzikale en zingende Pippi Langkous neemt ze u mee langs hoogtepunten en afgronden uit haar leven en onthult ze haar slaapkamergeheimen. Wie weet zit u aan het einde van de avond wel samen met Ellen op de bank. Gezellig!

www.ellentendamme.nl


Eric Vloeimans, Tuur Florizoone en Jörg Brinkmann

Oliver’s Cinema

 

trompet: Eric Vloeimans ∙ accordeon: Tuur Florizoone ∙ cello: Jörg Brinkmann

 

Trompettist Eric Vloeimans behoort tot de top van de Europese muziekscene. Volgens de Volkskrant bezit hij “een schitterende toon die met de jaren alleen maar veelzijdiger is geworden”. Met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann formeerde hij een nieuw ensemble, Oliver’s Cinema. Florizoone nam zijn muziek uit de documentaire ‘L’Amour des Moules’ mee, Brinkmann droeg Fellini’s ‘Waltz’ aan, Vloeimans’ bijdrage bestond uit muziek die hij componeerde voor de film ‘Majesteit’. De thema’s uit de films ‘Rosemary’s Baby’ en ‘Cinema Paradiso’ vormden vervolgens een prachtige aanvulling. Het resultaat? Geen filmmuziek, geen klassieke muziek, geen jazz, maar filmische klanken waarbij het lenige geluid van de cello, de wonderschone improvisaties van de accordeon en de fluwelen tonen van de trompet zich verstrengelen.

www.grunfeld.nl

www.ericvloeimans.nl


Louise Korthals

Zonder voorbehoud

 

regie: Jessica Borst ∙ compositie en piano: Erik Verwey

 

“Wat een zangeres! Wat een actrice! Wat een lef!”, schreef de Volkskrant over haar debuutvoorstelling ‘Vlieguur’. De Telegraaf voorspelde dat “Korthals alles in zich heeft om een heel grote te worden”, een mening die werd gedeeld door de jury van de Neerlands Hoop 2013, de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de cabaretier met het grootste toekomstperspectief. En dat terwijl Korthals zich in 2011 al op de kaart had gezet met het winnen van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Inmiddels is Korthals helemaal klaar voor het vervolg, want er gloeit een groot, hongerig, bijna wreed verlangen in haar hart en op haar stembanden. Tijd voor een tweede programma dus, zonder voorbehoud.

www.louisekorthals.nl