De Waterput blinkt uit tijdens Record Store Day - een hele dag topacts!!

Zaterdag van 9.00 uur 's ochtends tot 20.00 uur 's avonds: Record Store Day in De Waterput!

Op zaterdag 18 april vindt in Nederland voor de zesde keer Record Store Day plaats. Dat is niet alleen de dag waarop muziekliefhebbers hun favoriete popspeciaalzaak een steun in de rug gunnen, het is ook een dag voor artiesten om blijk te geven dat ze de nog bestaande winkels een warm hart toedragen. Record Store Day is een wereldwijd evenement, waar ook in Nederland veel onafhankelijke platenzaken aan meedoen.

Ik weet niet beter dan dat we door Gilly Verrest behoorlijk verwend worden met al die InStore optredens. Maar deze a8e april belooft heel erg veel. Of zoals Gilly ons zelf meldt:

"Er komen zaterdag hééééél erg veel exclusieve releases bij De Waterput binnen. Veel grote, maar ook kleinere artiesten brengen speciale tracks voor hun fans eenmalig uit, alleen op de dag dat ze hun steun betuigen aan de winkels die hun platen met zoveel liefde blijven behandelen en verkopen. Veel artiesten betuigen ook live hun steun aan dit noodlijdende onderdeel van de muzieksector met een optreden tussen de platenbakken. De hele dag door zijn er in popspeciaalzaak De Waterput maar liefst negen optredens mee te maken. Iedereen mag gratis komen kijken en luisteren, met passerende bandleden bijkletsen, in de bakken neuzen of iets komen drinken aan de tijdelijke bar bij Brenda!"

Kortom het belooft aanstaande zaterdag een hele bijzondere dag te worden. Ik ga zeker komen, jullie ook?

 

Programma RSD in De Waterput:

 

11.00: Broeder Dieleman (Zeeuwstalige songwriter met prachtige liedjes. Hij brengt op RSD splitsingle uit met Bonnie Prince Billy!)

12.00: Mister & Mississippi (Band met een warm bad van folk, soundscapes, een beetje postrock en ouderwets mooie meerstemmigheid)

13.00: Vanderbuyst (Stomend rocktrio is aan hun afscheidstournee bezig. Doodzonde. Maar wel nog een uitgelezen kans om mee te rocken!)

14.00: Navarone (Nederlandse rocksensatie met aan de early 70’s gerelateerde sound en een frontman met krachtige uithalen in meerdere registers.)

15.00: Roosbeef (Nederlands/Vlaamse band rond zangeres Roos Rebergen. Bracht met Kalf een prachtig derde album uit. De titel mag je dubbel opvatten.)

16.00: Armand + The Kik (Nederlands leukste beatgroep maakte een plaatje met Nederlands oudste protestzanger. Het is kikken dat dat klikt!)

17.00: Juke Joints (Album 9 van deze Zeeuwen bevat ouderwets stompende bluesrock, boogie, stevige gitaarlicks en een dampende mondharp)

18.00: Birds That Change Colour (BE) (De band van Koen Kohlbacher maakt songs waarin psychedelische sixtiespop gekoppelt wordt aan melancholieke folk)

19.00: St. Granson (BE) (Songwriter Benjamin Decloedt maakt prachtige, vaak intimistische nummers. StuBru steunt hem in hun ‘Nieuwe Lichting’.)