Afgelopen zaterdag was het dan zover, de 51 jarige muziekvereniging Euterpe hield haar jaarconcert. De muziekzaal van de Haestinge deed dienst als concertzaal en en was aangenaam gevuld. Tussen de toehoorders zaten afgevaardigden van zusterverenigingen,  de burgemeester en de heer van Dis vertegenwoordigden de gemeente. Daarnaast waren er ook nog enkele internationale gasten.

 

Vanuit Zwitserland waren zij afgereisd naar de smalstad om het concert bij te wonen met een bijzonder doel. Euterpe’s jaarconcert is namelijk ook het moment om jubilarissen in het zonnetje te zetten. Dit jaar was het Amanda Manneke die 25 jaar bij de vereniging haar partij meeblies. Geboren in een bijzonder muzikale familie, als zus van Euterpevoorzitter Erik Manneke. Ook haar andere broer, John heeft in het verleden een instrument bespeeld. Tegenwoordig woont John dan wel in Zwitserland, maar speciaal voor deze gelegenheid was hij afgelopen weekend, net als 25 jaar geleden, weer in de smalstad bij de fanfare te vinden.

 

Het publiek luisterde voor de pauze naar de samenspelgroep onder leiding van Monique de Rooij. Glansrollen waren weggelegd voor Thijmen Broeren, die tijdens “I follow rivers” van Triggerfinger koffiekopjes tot instrument wist om te toveren. Daarnaast liet de jeugd van Euterpe eigentijdse hits horen zoals “Let it go” uit de Disney film Frozen en  de top 40 klapper uit 2013 “Happy”van Pharrell Williams.

 

Na het optreden van de samenspelgroep was het voor de pauze de beurt aan Euterpe.

Een koninklijke entree werd gemaakt met het nummer “Van Oranje”. Een muziekwerk geschreven ter gelegenheid van 200 jaar Koninkrijk. Uiteraard stond er ook een mars op het programma. “Army of the Nile” werd met overgave gespeeld en met de ogen dicht waande e je daadwerkelijk in Egypte.

 

Na de pauze stond de drumband al gereed om het publiek weer op de punt van de stoel te krijgen. Zes man sterk stonden opgesteld waaronder debutant Mustafa Mouji.

Onder leiding van Giovanni Geuze gaven ze een snaarstrak optreden en wisten alles uit hun trommel te halen wat er in zat.

 

Euterpe vervolgde het programma op een heel gevarieerde manier. Zo werden klassiekers gespeeld als “Pachelbells Canon” Geschreven in het jaar 1680, maar tegenwoordig nog steeds op vele telefoons terug te vinden als ringtone. Euterpe gaf er zijn geheel eigen draai aan.  Daarnaast was er ook ruimte voor modernere muziek. Zo kwam onder andere een medley van Toto voorbij en het bekende Feeling Good. Feeling Good is niet alleen gespeeld door Nina Simone, maar ook Muse en Michael Buble hebben dit nummer gecovered. Euterpe speelde een bewerking van laatstgenoemde. Met het swingende (i’ve got the) Music in Me werd de avond in stijl afgesloten.

 

Voor meer achtergrond informatie over onze jubilaris wil ik u verzoeken contact op te nemen met onze voorzitter Erik Manneke. Dit kan op telefoonnummer 0653720995