Met het begin van de lente start bij ons het buitenseizoen 2015. Vóór we daar naar kijken, toch even terug naar begin 2015.

Een prachtig bericht melden we graag al eerste. Al onze sponsoren/adverteerders blijven ons ook in 2015 ondersteunen. Heel hartelijk dank hiervoor!

 

In februari 2015 behaalde Petangeske voor de 3de keer op rij de 1ste plaats bij het Vereniging Kampioenschap van onze afdeling, het was wel een spannende strijd.

Deze eerste plaats gaf recht op deelname aan de 2-daagse Landelijke Finale, die in Nieuwegein gespeeld werd door 16 verenigingen. Helaas viel het doek voor ons team al op de eerste dag. Was alles voor niets geweest? Nee, natuurlijk niet! Zowel uit sportief als promotioneel oogpunt is het van belang dat we mee blijven doen en blijven presteren. We zijn vanwege onze prestaties speelgerechtigd om deel te nemen aan de nieuw op te zetten Landelijke Competitie voor Verenigingsteams. Deze competitie zal, in een zelfde opzet als voetbal en vele andere sporten, worden gespeeld in divisies.

Petangeske gaat met 7 collega-verenigingen uit de zuidelijke helft van Nederland starten in de 1ste divisie. Er worden zodoende 14 wedstrijden gespeeld, waarvan 7 uit en dus evenveel uit. We zijn er, mede door onze wekelijkse trainingen, klaar voor!

 

Waar Petangeske ook klaar voor is, zijn de 3 aankomende grote Petanque-evenementen.

 

Als  eerste kunnen we uitzien naar een alternatief Koningsdag Toernooi, op zaterdag 25 april aanstaande.

PC Chapoo uit Zottegem, België, bezoekt een heel weekend Bergen op Zoom.

Eén van de activiteiten is een petanquetoernooi tegen Petangeske. Eerst wordt genoten van een gezamenlijke lunch en daarna spelen we een ouderwets Nederland- België. Met maar liefst 55 personen overnachten ze in het Fletcher Stadspark hotel in Bergen op Zoom. Ook dat is goed geregeld. Nu maar afwachten, wie er met de winst en de heerlijke asperges van door gaat!

 

Dan het tweede grote evenement.

Petangeske is gastheer van het Nederlands Kampioenschap, voor Vrouwen, Veteranen en Jeugd. Dit vindt plaats op 23 mei aanstaande.

De winnaars vertegenwoordigen Nederland op de Europese Kampioenschappen. Er staat dus naast de eer, bloemen en een sportieve dag nog veel meer op het spel. Er zal worden deelgenomen door ca. 50 à 60 tripletten (teams van drie spelers). Dit zijn dus 150 tot 180 spelers en dan verwachten we nog vele supporters. We hopen op een goede en sportieve happening. Vanzelfsprekend komen we hiervoor nog ruimschoots in de publiciteit. Ook dit evenement is voor iedereen toegankelijk. Het zijn Nederlands Kampioenschappen en zéér de moeite waard om te bezoeken!

 

 

 

 

Dan ons derde grote evenement, het Petanque Weekend de “Brabantse Wal Masters” 2015, dat traditiegetrouw in het laatste weekend van augustus zal plaatsvinden.

Om nog grotere deelname mogelijk te maken, hebben we wat gesleuteld aan de opzet van één van de drie toernooien.

We zijn verheugd te kunnen vermelden, dat ons promotietoernooi op de vrijdagmiddag en de start van het weekend de naam, “ ’t Croissantje Promotie Toernooi” heeft gekregen, met grote dank aan onze bakker en hofleverancier.

Op zaterdag is er een groot Doubletten Toernooi en op de zondag wordt er gestreden om de Coupe 50+. Dit toernooi was in het verleden alleen voor clubleden, maar is nu opengesteld voor alle wedstrijdspelers van boven de 50 jaar. Ja, voor ons en misschien ook voor u, sponsoren, zijn senioren een gerichte doelgroep.

 

De aankondigingen staan al op de site, worden verspreid en over 14 dagen gaat er een kersverse Facebook-pagina de lucht in, speciaal en geheel gewijd aan het Petanque Weekend ‘De Brabantse Wal Masters’.

Denkt u:  ‘Dat is interessant voor mijn bedrijf om daar te adverteren!’ laat het ons weten. We bespreken graag met u de mogelijkheden!

 

Ja, en voordat je het weet is er na dit toernooi weer een zomer voorbij.

Maar we gaan hem wel eerst beleven die zomer vol met activiteiten en hopelijk veel zon.

 

We houden u in de loop van dit jaar graag op de hoogte.

 

 

Met vriendelijke groet,

Jeu de Boules Vereniging Petangeske.