Vanaf 1 maart 2015 gaat Toerdeloo verder als Zo Kinderopvang. Als één organisatie kan Zo een krachtig antwoord geven op de huidige ontwikkelingen in de kinderopvangbranche. De grotere organisatie maakt het bovendien mogelijk het  dienstenaanbod uit te breiden en de kwaliteit verder te verhogen.

 

Toerdeloo is een begrip in de kinderopvang in de Brabantse regio. Deze organisatie is in 2000 opgericht door Diana Hendrikse en Johan Bosters. In dertien jaar groeide de organisatie uit tot een totaal van 25 kindercentra en peuterspeelzalen. Na haar faillissement per 1 mei 2013 is Toerdeloo doorgestart als onderdeel van Zo Kinderopvang.

 

Zo Kinderopvang verzorgt al meer dan twintig jaar dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar, peuterspeelzalen en naschoolse, buitenschoolse, voorschoolse en tussenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Daarnaast heeft Zo Kinderopvang als missie ouders te helpen bij combineren van werk en gezin. Zo zijn de extra diensten ontstaan. Om het ouders ook privé makkelijker te maken met onder meer uit handen nemen van kinderfeestjes. Verder faciliteert de organisatie gastouderopvang onder de naam Zo aan Huis.

 

Nieuwe naam, vertrouwde gezichten

De naamsverandering betekent veel meer dan alleen een nieuw naambordje naast de deur. Het betekent dat de dienstverlening van Zo en Toerdeloo volledig zullen worden geïntegreerd. Praktisch gezien verandert er voor de klanten van Zo en Toerdeloo niets. De kinderen zullen na 1 maart dezelfde vertrouwde gezichten op dezelfde vestiging zien. De namen van de Toerdeloo-vestigingen zullen wel gaan veranderen.

 

Het is tijd om klanten en partners te laten zien dat we als één organisatie verder gaan, toekomst- en klantgericht. Uniformiteit in beleid, contractvormen en tarieven zorgt voor duidelijkheid. Bovendien kan Zo door één beleid te voeren meer snelheid maken in gewenste of noodzakelijke verbeteringen.

 

Hoe zal de naamswijziging zichtbaar zijn

Vorig  jaar introduceerden Zo en Toerdeloo al een nieuwe huisstijl. De basis van deze huisstijl was gelijk met de kleuren oranje en paars. Het Toerdeloo-logo verdwijnt nu uit deze huisstijl, die verder hetzelfde blijft. De Toerdeloo en Zo website zullen in maart volledig zijn geïntegreerd. De Toerdeloo-borden worden nu al van de panden gehaald. In de loop van het jaar zal nieuwe belettering worden aangebracht