Inschrijvingen voor survivors SamenLoop voor Hoop geopend. Tijdens de SamenLoop voor Hoop is er bijzondere aandacht voor de Survivors, mensen die kanker hebben of hebben gehad. Zij hebben de ziekte overleefd, of zijn druk bezig met overleven. Zij zijn degenen waar Bergen op Zoom het voor doet. Mannen en vrouwen die laten zien waarom het doel van de SamenLoop voor Hoop, veel geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek, van vitaal belang is. Vanaf nu kunnen survivors zich inschrijven via de website van SamenLoop voor Hoop Bergen op Zoom die op 27 en 28 juni 2015 wordt gehouden. 


Survivors zijn de eregasten van de SamenLoop voor Hoop. Ze openen ceremonieel het evenement. Onder warme aanmoediging van familie, vrienden en alle andere deelnemers lopen Survivors samen met alle teams de eerste ronde over het parcours. Voor velen is dit een bijzonder en emotioneel moment. Marian Hage van de SamenLoop voor Hoop: “Tijdens de eerste SamenLoop voor Hoop in september 2013 namen ruim 70 survivors deel aan het evenement. We hopen dit keer nog veel meer survivors te mogen ontvangen. Was er van tevoren soms nog wat twijfel bij mensen om zich in te schrijven als survivor en deel te nemen aan de ereronde, nadien kregen we zoveel mooie en leuke reacties. Mensen waren er trots op of vonden het gewoon fijn om, samen met vrienden, familie of collega’s,  die eerste ronde te lopen. Te laten zien dat ze er zijn, dat dat kan en samen met anderen het leven te vieren. De openingsceremonie was er een met een hele grote lach en daarbij een enkele traan van emotie.”

 

Een speciale commissie van de SamenLoop voor Hoop is bezig met de voorbereidingen van het survivorsprogramma en is ook het directe aanspreekpunt voor survivors. Wie zich inschrijft via de website of via een van de SamenLoop-teams krijgt per mail een bevestiging van deelname en alle benodigde informatie. En ook in de maanden voorafgaand aan de SamenLoop wordt er iets bijzonders voor Survivors georganiseerd: Zo zal er door Fort Smakelijk,voor wie wil, een speciale SamenLoop-survivors-lunch georganiseerd worden. Niet alleen de SamenLoop zelf, maar ook deze lunch zal weer voor bijzondere ontmoetingen zorgen.

 

Marian Hage: “De openingsceremonie was voor mijzelf het mooiste moment van de hele SamenLoop. De lach en vrolijkheid van alle teams die de survivors en elkaar aanmoedigden, de energie die er los kwam zodra het startschot was gegeven. Dat was onvergetelijk. Maar het was net zo goed een moment waarop het gemis groot was, mijn eigen moeder en broer waren er niet meer bij, konden daar niet als survivors staan. En dan helpt het echt dat de SamenLoop voor Hoop een evenement is waar de saamhorigheid op nummer 1 staat. Zoveel mensen die een dierbare hebben verloren en dat gemis een plaats willen geven, en tegelijk zoveel mensen die ontzettend gemotiveerd zijn om geld op te halen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Zodat er een moment komt waarop iedereen met kanker een survivor kan zijn”.


Op woensdagavond 29 oktober om 19.30 uur vindt in wijkcentrum de Moerkens een informatieavond plaats over de SamenLoop voor Hoop. Meer weten over meedoen? Als survivor, als team of vrijwilliger, kom dan langs.
Kijk voor meer informatie op www.bergenopzoom.samenloopvoorhoop.nl en www.facebook.com/samenloopvoorhoopbergenopzoom.