Altijd al willen weten hoe carnavalswagens worden gemaakt?  Kom dan op zondag 2 november eens een kijkje nemen bij Carnavals bouwclub de Bokkerijders.

Voor het eerst houden we een open dag voor iedereen. Een belangrijke aanleiding om deze nu te plannen, is ons aanstaande 44 jarig jubileum in 2016. Om met een enorme wagen op de weg te komen, zijn we nog op zoek naar nieuwe wagenbouwers.

We denken dat het bouwen van een carnavalswagen een hartstikke leuke, spotgoedkope hobby is voor klussers en doe-het-zelvers, maar omdat het lastig is buiten het carnavalsseizoen mensen warm te krijgen voor deze speciale bezigheid, doet een kijkje in de keuken misschien wonderen...

Natuurlijk ben je ook van harte welkom als je gewoon eens wilt weten wat er allemaal nodig is, om een grote carnavalswagen te maken. Dus ben je geintereseerd? KOM EEN KIJKJE NEMEN!!

De naam B.C. de Bokkerijders valt in 3 delen uiteen:

  • B.C.: Dit staat voor "Bouwclub"
  • de: Da's gewoon een lidwoord om B.C. en Bokkerijders te verbinden
  • Bok komt uit Huijbergen; Het dorp waar onze oorsprong ligt. Dit dorp heeft tijdens carnaval de naam "Sanegat", met als bewoners bokken en geiten.
  • Bokkerijders is een groep uit Limburg. Inmiddels is zelfs in de efteling een atractie op dit thema gebouwd.

Hoogerheide is nu onze thuishaven, maar de exacte geografische ligging in deze gemeente heeft in de loop der jaren erg gevarieerd.

We zijn begonnen in Huijbergen in de stal van de familie Snoeijers (Fons Snoeijers is 1 van de 3 oprichters).

Vervolgens zijn we verhuisd naar een garage van tegelzaak "de Langh" (Een kennis van Vic Huijgens, ook 1 van de oprichters)

Toen verhuisden we naar een loods van vliegbasis Woensdrecht. (Jan Faassen, welke een paar jaar na oprichting bij de club was gekomen, kon voor deze plaats zorgen) We hebben hier lang mogen bouwen, maar ook dat hield op

In 1992 gingen we naar een oude boerenschuur in de doelstraat te Woensdrecht, met als naam Pjeer Wan. Ook dit was van korte duur (t/m 1994), doordat op deze grond een nieuwbouwwijk gebouwen moest worden.

Al zoekende kwamen we terecht in 1995 in de Nijverheidsstraat. In een grote opslagloods konden we lekker bouwen, tot en met 2000.

Sinds 2001 zijn we verhuisd naar "het MOB-complex" en hier hopen we vele jaren te mogen blijven zitten. Op dit complex (met als naam "Remise") zitten meer dan 10 bouwclubs bij elkaar en het is speciaal voor deze clubs blijvend gereserveerd door de gemeente.



We zijn ook te vinden op Facebook of via onze website: www.bcdebokkerijders.nl Meer informatie nodig? Mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-20714811