Voormalige Rabobank directeuren en Coöperatiefonds steunen Onze Toren

Pompejus is een multifunctionele uitkijktoren die gebouwd wordt op Fort de Roovere. Samen met de wereldwijd bewonderde Mozesbrug vormt de toren straks een uniek koppel van moderne iconen in Bergen op Zoom. Daar dachten zowel een aantal afscheid nemende Rabobank directeuren als het door die bank opgerichte Coöperatiefonds hetzelfde over. Gezamenlijk hebben zij een mooi bedrag geschonken dat de realisatie van de toren een flink stuk dichterbij brengt.P

 

Vanwege een voorgenomen fusie bij Rabobank Het Markiezaat besloten drie directeuren te stoppen en ruimte te maken. Silvia Bal, Marc Luttikhuis en Piet Peters wilden als afscheidscadeau graag iets bijdragen aan de regio en kozen daarom voor Pompejus, dat onder de projectnaam ‘Onze Toren’ via crowdfunding gerealiseerd moet worden. Het team achter dit initiatief probeert vanuit de samenleving voldoende budgetten en andere vormen van ondersteuning te krijgen om dit unieke bouwwerk te kunnen realiseren. Door de geste van deze drie bestuurders is er 2.865 euro aan de spaarrekening voor dit doel toegevoegd. Johan Stalknecht is ambassadeur van Pompejus en hij nam het bedrag dankbaar in ontvangst.

 

Het bleef hier bovendien niet bij. Rabobank Het Markiezaat heeft een Coöperatiefonds, met als doel lokale projecten te ondersteunen. De Commissie Coöperatiefonds, met hierin drie medewerkers en zes leden (particulieren en ondernemers) uit de Ledenraad van Rabobank Het Markiezaat, ziet de meerwaarde van Onze Toren net zo goed in. Vanuit dit fonds is eveneens een bijdrage toegekend, van maar liefst 7.500 euro. Daar is het projectteam natuurlijk ook heel blij mee. Deze giften zijn een belangrijke bijdrage in de  realisatie van deze duurzame en multifunctionele toren, die mensen uit de regio en toeristen een prachtig uitzicht moet gaan geven over de Brabantse Wal. De toren is straks ook heel goed te gebruiken voor theatervoorstellingen en open-lucht-events.

Wie meer wil weten over Onze Toren vindt op www.pompejus.nl heel wat informatie. Facebook-gebruikers zoeken op ‘Onze Toren’ om de fanpage te vinden en op de hoogte te blijven.

 

 

Foto-onderschrift: Silvia Bal, Marc Luttikhuis en Piet Peters bij de maquette van de toren, samen met ambassadeur Johan Stalknecht.  Foto - Dick Vermaas