De Bergse Havenloop is een, inmiddels al weer zeven jaar oude, loop langs de waterkant van Bergen op Zoom. De Bergse Havenloop is een loop die altijd in het najaar gelopen wordt. Voorheen had Spado rond die tijd de Klaverveldenloop maar omdat het aantal deelnemers van die loop langzaam maar zeker af begon te nemen heeft het bestuur toen besloten om in deze periode van het jaar de Bergse Havenloop in het leven te roepen.

De Bergse Havenloop gaat momenteel nog niet echt langs de haven van Bergen op Zoom. Als de plannen van de gemeente Bergen op Zoom echter doorgaan, zal de huidige route wel langs de haven komen omdat de gemeente van plan is om een haven aan te leggen langs de Noordlandse Weg.

De Bergse Havenloop is in de afgelopen zes jaar, voor wat betreft het aantal deelnemers, gestaag aan het groeien. We begonnen met ongeveer 300 deelnemers in 2008 maar hadden in 2012 al ruim 440 deelnemers !

De Bergse Havenloop werd in de eerste jaren direct georganiseerd door het bestuur van Spado. Momenteel is er echter een professionele werkgroep in het leven geroepen, bestaande uit vrijwilligers, die de organisatie voor haar rekening neemt.

Deelnemers vonden de Bergse Havenloop de afgelopen jaren erg goed opgezet en spraken van een zeer gevarieerd parcours ! Deelnemers vinden het bovendien altijd leuk om mee te doen omdat er altijd weer gezorgd wordt voor een muziek om het geheel wat op te vrolijken en ook verzorgingsposten zijn er altijd voldoende. Verder is het zo dat onder de deelnemers van zowel de halve marathon als de 10 km, een paar hardloopschoenen verloot gaan worden. Deze worden beschikbaar gesteld door Starshoe uit Breda. Ook voor toeschouwers is het leuk om te kijken omdat de route zodanig is opgezet dat de lopers diverse keren langs de boulevard komen en de kinderen mogen op vertoon van hun startnummer gratis naar de speeltuin!

Kortom; het is een leuk evenement om aan deel te nemen of om naar te gaan kijken! Dit jaar zal de Bergse Havenloop plaats vinden op zondagmiddag 12 oktober 2014. De organisatie wenst hierbij iedere deelnemer een plezierige loop toe !

Even terugkijken op vorig jaar?