De fusie van het Bergse en Roosendaalse ziekenhuis krijgt steeds meer gestalte. Raden van Bestuur en Toezicht hebben besloten om per 1 januari 2015 tot een juridische en organisatorische fusie te komen. Dat betekent één nieuwe stichting en organisatie waar in principe alle medewerkers van de huidige ziekenhuizen een baan moeten kunnen vinden.

De aanleiding voor deze fusie is ondertussen wel duidelijk: vanwege de opgeschroefde eisen van met name verzekeraars ten aanzien van het minimaal jaarlijks aantal uit te voeren specialistische handelingen dreigen beide ziekenhuizen bij een aantal disciplines uit de boot te vallen. Op deze wijze dreigt de hele regio verstoken te blijven van deze specialistische zorg. Een fusie van beide huizen geeft op dit dilemma in ieder geval een dusdanig antwoord dat deze zorg behouden blijft.

Toch heeft de fusie voor de medewerkers wel degelijk consequenties. Immers, afdelingen zullen worden samengevoegd waarbij elke afdeling ook nog eens in het kader van efficiency en druk op de productie een bepaalde factor moeten bezuinigen. Ondanks dat de raad van bestuur stelt dat er in principe geen gedwongen ontslagen vallen kan dit inhouden dat er bepaalde functies boventallig worden. In dat geval wordt er naar een passende vervangende functie binnen de nieuwe organisatie gezocht. Als dat niet lukt treedt het sociale plan in werking. En dat is nu precies wat behoorlijk wat medewerkers zorgen baart. Immers, oude structuren en werkwijzen zouden wel eens kunnen verdwijnen of veranderen en dat kan zijn impact hebben op een ‘vertouwde baan’. Vragen die gesteld werden tijdens de diverse voortgangsoverleggen werden vaag of ontwijkend beantwoord omdat er eenvoudigweg nog geen concrete antwoorden zijn. Het management is vooralsnog bezig met de nieuwe structuur, nieuwe functieprofielen en weging en aldus de invulling van het plaatje en de poppetjes. En dat ontbreken van adequate antwoorden leidt tot onrust bij de medewerkers.  Hans Ensing, hoofd van de raad van bestuur, begrijpt deze onrust terdege maar beklemtoont nogmaals dat de intentie er is om met de hele club door te gaan. Het streven is er om alle medewerkers voor 1 januari duidelijkheid te geven over de nieuwe structuur en over de eigen werkpositie in de nieuwe organisatie.

De naam van het nieuwe ziekenhuis blijft nog even onder de pet; op vrijdag 31 oktober zal de nieuwe naam en het nieuwe logo bekend worden gemaakt