De Maagd het toneel voor veel fraais – want het hele weekend van zaterdag 4 en zondag 5 oktober staat in het teken van Bergse kunst en de presentatie van de nieuwe bundel van Sonn Franken met de titel ‘Scherm, mijn Venster’.

 

De bundel is een letterlijke bundeling van emoties. Het zijn gedichten die werden vastgelegd naar aanleiding van een gebeurtenis, of foto’s die een bepaald moment vastleggen. Het is juist de combinatie van de twee die de emotie van een beleving versterken zonder dat de foto en het gedicht vanuit dezelfde situatie zijn ontstaan.

De presentatie vindt plaats in de Arenafoyer van De Maagd tussen 16:00 uur en 18:00 uur. Wethouder van Cultuur Arjan van der Weegen zal namens de gemeente Bergen op Zoom de bundel in ontvangst nemen. Mieke Grever zal een speciaal voor deze  gelegenheid geschreven gedicht voorlezen en oud wethouder Ad van der Wegen zal het publiek toespreken. Gezien het feit dat Ad en Sonn bij elkaar op het Juvenaat gezeten hebben en jaren in hetzelfde elftal van FC Bergen gevoetbald hebben maakt je erg nieuwsgierig naar hetgeen Ad in petto heeft. Na de presentatie is het publiek ook in staat de bundel te kopen ( 7,50 €) als ook de eerste roman van Sonn ‘De Oversteek’ (14,95 €).

Piet Jansen als ceremoniemeester en Petra Honing en haar studenten voor het muzikale intermezzo zullen voor een gezellige ambiance zorgen.

De toegang is gratis.

 

Zondagmiddag staat in het teken van de poëzie. Deze door ’t Lokaal Verhaal georganiseerde middag (Tom van Popering) biedt ons een aantal dichters die hun werken voordragen, maar geven ook enthousiaste mensen een open podium om hun werk te laten horen. De middag begint om 15:00 uur en duurt tot 18:00 uur. Ook hier is een prachtige muzikale omlijsting te verwachten en ook hier is de toegang gratis.

 

Tijdens beide dagen zal er ook een expositie te zien zijn van een aantal uitgelezen Bergse kunstenaars. Dit zijn zeker niet de minsten met namen als Hendrik Boot, Marjan van Mijnsbergen, Petra Kwaadgras, Marijn Withagen, Paula Withagen en Rick Lelieveld. Een keur van werken zal het publiek nogmaals tonen wat een uitzonderlijke talenten we binnen onze stadsgrenzen hebben.

Loop dus vrijblijvend binnen bij Stadsschouwburg De Maagd en laat je verrassen.