'Scherm, mijn Venster', zo heet de combinatiebundel gedichten en foto's die zaterdag 4 oktober in De Maagd gepresenteerd werd.

Het was een bijzondere middag want het was tevens de opening van een tweedaagse tentoonstelling van 5 bijzondere Bergse kunstenaars. Hendrik Boot, Petra Kwaadgras, Marjan Mijnsbergen, Rick Lelieveld en Marijn Withagen hadden op de eerste verdieping van De Maagd een aantal van hun werken tentoongesteld. Het was een prachtige omlijsting van een echt cultureel weekend in De Maagd met poëzie en muziek.

Die muziek werd verzorgd door Sebas en Petra Honing en een drietal van hun leerlingen. Het niveau van die leerlingen was hoog en de muziekkeuze en uitvoering pasten perfect bij het karakter van de middag.

Ceremoniemeester Piet Jansen leidde alles in de juiste banen en had alles onder controle. De eerste spreker was Ad van der Wegen, een oude school- en voetbalmaat van Sonn. Zijn verhaal was, zoals verwacht, humoristisch, helder en vooral begaan. Je kon zien dat hij zich in de bundel verdiept had want hij wist de juiste ingrediënten er uit te vissen zoals het gedicht 'Getijde' waarin Sonn ingaat op de politiek. Alles bijeen was het een mooi en leuk verhaal.

Ook Mieke Grever had zich volop op de bundel geworpen. Uit alle gedichten had ze woorden en zinsdelen gekozen en was zo tot een eigen bijzonder gedicht gekomen om in te gaan op juist deze presentatiedag. Het was een wondermooi gedicht geworden.

Wethouder van Cultuur Arjan van der Weegen was aanwezig om namens de Gemeente Bergen op Zoom de bundel in ontvangst te nemen, waarmee het boekwerk officieel gepresenteerd werd. In elk geval werd duidelijk dat de liefde voor de stad volop aanwezig is en dat juist dat feit gekoesterd wordt door de gemeente.

Ruim tachtig toehoorders waren aanwezig om dit alles mee te beleven. Vrienden, familie en geïnteresseerden bleven daarna nog vrolijk nakeuvelen, en een kleine groep wist zich daarna nog naar De Markies op 't Beurspleintje te begeven om daar in alle rust onder het genot van een gerstenatje na te genieten van een bijzondere middag

Als laatste wil ik hierbij iedereen nog eens persoonlijk bedanken voor hun steun en aanwezigheid op deze voor mij bijzondere dag. Ik heb genoten.


Foto's van fotograaf Chris Chapel: