We mogen inmiddels wel van een beginnende traditie spreken. De stichting OktoBer Wijnmaand organiseert wederom een wijnmarkt op de eerste zondag van oktober. De Bergse winkels zijn die middag eveneens open en de stad bruist dan als een vrolijk glas champagne want er is volop live muziek en de Boztobertent op de Grote Markt zorgt voor nog méér vrolijkheid. Op het Zuivelplein kunnen Bourgondiërs genieten van heerlijke wijnen, hapjes en bijbehorende producten.

 

Het zijn vooral bedrijven uit de regio die tijdens deze wijnmarkt hun waar aanprijzen. Bezoekers kunnen er voor slechts drie euro volop proeven van de meest uiteenlopende wijnsoorten en etenswaren. Daarnaast zijn er tevens andere producten te vinden, van brocante tot wijnaccessoires als flessenhouders en karaffen. Natuurlijk speelt er live muziek en de organisatie zorgt voor gezellig zitjes waar rustig genoten kan worden van de gastronomische verwennerijtjes. Levensgenieters zorgen er dus voor dat ze zondag 5 oktober tussen 12.00 en 17.00 uur op het Zuivelplein zijn. De sfeer is er mediterraan, weten vaste bezoekers. Een prima manier om nog éven dat vakantiegevoel vast te houden.

Wie de smaakt te pakken heeft meldt zich meteen aan voor de Serious Wine Tour van 25 oktober. Die avond gaan maximaal 100 gelukkigen op pad om mooie wijnen en andere bijzondere verrassingen te ontdekken. Meer weten? Op www.oktoberwijnmaand.nl vind je volop info.