Voorafgaand aan het concert van soul en jazz zangeres Giovanca aanstaande zaterdag in Gebouw-T, vindt een exclusief interview en korte akoestische sessie plaats. Bezoekers aan het concert kunnen hierbij aanwezig zijn.

Al eerder heeft Gebouw-T een interview en/of akoestische sessie met een artiest voorafgaand aan een concert geregeld. Voorgaande keren zijn bijvoorbeeld Danny Vera en Di-Rect door muziekjournalist Willem Jongeneelen geïnterviewd. Met deze sessie biedt Gebouw-T haar bezoekers een extraatje aan de concertbeleving en een kijkje in het leven van de artiest.

Het was een poosje stil rond zangeres Giovanca, maar met haar langverwachte derde album ‘Satellite Love’ laat Giovanca een authentieke sound horen. ‘Satellite Love’ is geïnspireerd door de golden era van soul en jazz, de zeventiger jaren en begin tachtiger jaren. De muziek die de vader van Giovanca’s vader draaide. De roots van Giovanca zijn dan ook meer dan ooit hoorbaar op dit nieuwe album. Giovanca wilde met haar derde plaat terug naar waar het voor haar allemaal mee begon en laat daarmee meer diversiteit en diepte horen.

Giovanca begon haar carrière als achtergrondzangeres bij diverse bands als Rootsriders, bekend van Tribute2BobMarley, Benny Sings en Wouter Hamel. Vanaf 2007 trad ze echter steeds meer in de schijnwerpers. ‘As Long As We’re In Love’, het duet met Wouter Hamel, leverde haar diverse tv-optredens en meer bekendheid op. In 2008 volgde haar debuutalbum ‘Subway Silence’, met daarop de hit ‘On My Way’, die gebruikt werd in een reclame voor V&D.

In 2010 ontving Giovanca uit handen van Frank Boeijen een Zilveren Harp, een waardering voor haar talent. Haar soulvolle, coole én zoete nummers doen soms denken aan de Amerikaanse muziek uit de jaren zeventig en tachtig, zoals die van Dionne Warwick, Minnie Riperton en Diana Ross, terwijl ze onmiskenbaar eigen zijn door de sound van haar producer Benny Sings.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Gery Mendes, een MC, vocalist, producer en acteur die indruk maakt met alles wat hij uitvoert.

Het interview is alleen bij te wonen wanneer men in bezit is van een ticket voor het concert. Tickets zijn verkrijgbaar via www.gebouw-t.nl, www.ticketmaster.nl of voorverkooppunten De Waterput en VVV/Brabantse Wal, beiden in Bergen op Zoom.