Op zondag 28 september organiseert Boekhandel Quist in samenwerking met Gebouw T een avond met literatuur, muziek en een markt. We bestaan 25 jaar en vieren dat graag met iedereen die de boekhandel een warm hart toedraagt.

Deze keer kiezen we voor jong en talentvol. Drie auteurs die hun visitekaartje al hebben afgegeven en waar we nog veel van kunnen verwachten. Twee komen deze maand met een nieuwe roman. Ze dragen voor uit eigen werk en vertellen kort over hun schrijverschap.

Hanna Bervoets (1984) debuteerde in 2009 met de roman Of hoe waarom. Heeft een vaste column in Volkskrantmagazine. Net is haar nieuwe roman Efter verschenen. Pas nadat we Hanna gevraagd hadden voor een optreden, kwamen we erachter dat Anton van Duinkerken haar oudoom is. Dat maakt haar bezoek aan Bergen op Zoom extra speciaal.
Griet op de Beek (1978) bekend van het boek Vele Hemels boven de zevende heeft ook net een nieuwe roman af: Kom hier dat ik u kus. Wij hebben hem al gelezen en zijn erg enthousiast. 
Maartje Wortel (1982) heeft drie romans op haar naam staan. Half mens, Dit is jouw huis en het meest recente IJstijd. Roos leest op dit moment met plezier in IJstijd; eigenzinnig geschreven met fascinerende personages.

Verder is er ook muziekaal talent te ontdekken: in de foyer van Gebouw T treedt Remko Willems op. Hij komt uit Nispen en bouwt eigen gitaren. Dat doet hij op authentieke wijze, uit houten sigarenkistjes, blikken en bezemstelen. Hij speelt zigeunermuziek, maar hij voelt zich ook in andere genres thuis, al zijn hele leven speelt hij blues. Het liefst zo oud en vuil mogelijk. 

Er is een markt met boeken en boekgerelateerde, mooie papierproducten van Café Troela, Feestrijk, Kleurplatenabonnement, aboutblanks, de Verderkijker, Liekeland, Le Typhographe. Café Helene heeft een stand met huisgemaakte lekkernijen voor een hapje tussendoor of een lekker toetje na het avondeten.

Een veelbelovende avond. Inloop vanaf 19:00 uur met een aperitief. Om 20:00 uur starten de optredens van de auteurs.  

Reserveren bij Boekhandel Quist of op de website van Gebouw-T.
Entree (excl. eten & drinken) 8,- / CJP, studenten, 65+ 5,-
www.gebouw-t.nl www.quistboeken.nl